В интернет се появи обява за продажбата на Mercedes-Benz S-Class

...
В интернет се появи обява за продажбата на Mercedes-Benz S-Class
Коментари Харесай

Пуснаха в продажба за половин милион евро Мерцедеса на Елцин

В интернет се появи публикация за продажбата на Mercedes-Benz S-Class Pullman W140, в която в продължение на 12 години се е возил президента на Русия - Борис Елцин. Бронираната лимузина е оценена на 500 000 евро, предава Automedia.

В описанието на автомобила се споделя, че това е първият от общо 27 екземпляра от модела Mercedes-Benz W140 Pullman Sonderschutz. Машината е била показана на автомобилния салон във Франкфурт през 1995 година, като в началото е била предопределена за тогавашния немски канцлер Хелмут Кол.

Държавният глава на Германия обаче се отхвърля от бронираната кола и я подарява на " своя другар " Борис Елцин. Той на собствен ред я употребява от края на 1995 година до гибелта си през 2007 година След това лимузината попада в частна сбирка, като съгласно нейния притежател е в изрядно техническо положение.

По-рано тази година в немски уебсайт за продажба на коли бе препоръчан Mercedes-Benz S 600 Pullman W140, за който се твърдеше, че е возил настоящия президент на Русия Владимир Путин. Автомобилът, създаден през 1995 година, бе оценен на 1,3 млн. евро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР