В индустрия, толкова непостоянна като модната, има смисъл изискванията към

...
В индустрия, толкова непостоянна като модната, има смисъл изискванията към
Коментари Харесай

20+ снимки, които показват еволюцията на моделския бизнес през вековете

В промишленост, толкоз непостоянна като стилната, има смисъл условията към моделите също да се трансформират непрекъснато. И в случай че в предишното работата на фешън модел се смяташе по-скоро за краткотрайна работа на повърхностен работен ден, в този момент някои модели се трансформират в същински интернационалните звезди. Затова дано разберем дружно по какъв начин се е развил моделният бизнес през цялото време до през днешния ден.

1. Преди появяването на човешки модели от 16-ти до 19-ти век са употребявани специфични кукли за проява на облекла.

2. Професията модел се заражда в средата на 19 век. Първите модели са работили за френския фешън дизайнер Чарлз Фредерик Уърт

Френската дума в началото е била употребена във връзка със седящи, които театралничат за актьори. В същото време манекените се употребяват за реклама на облекла, които по-късно са сменени от модели, наричани са още живи манекени.

И с изобретяването на фотоапарата терминът „ модел “ стартира да се ползва за хора, които театралничат за фотоси във вестници.

3. Първата организация за модели отваря порти в Ню Йорк през 1923 година

До 1920 година думата „ модел “ става много постоянно срещана, защото магазините в Европа и Съединените щати стартират постоянно да провеждат фешън ревюта с живи модели.

4. Добре познати модели стартират да се появяват в промишлеността от 40-те години на предишния век

Лиза Фонсагривес (вляво), чиято кариера стартира през 40-те години на предишния век, е шведски модел, постоянно именуван първият супермодел.

5. През 50-те години кариерата на модел за красиви дами по света се трансформира в източник на положителни приходи.

Американският модел Сузи Паркър стана един от най-известните модели на десетилетието с помощта на фешън ревюта и рекламни контракти с огромни козметични компании.

6. Туиги става лице на 1966 година и първият интернационален модел, когато е единствено на 16 години.

До края на 60-те години по-ярката и реалистична хармония заема централно място и моделите стартират да показват облекла на подиума под музиката. В същото време характерността стартира да се цени повече от външната хубост.

7. През 70-те чернокожите модели стартират да се появяват по-често в списанията.

През 1974 година първата чернокожа жена се появява на корицата на американското списание Vogue, което проправя пътя за други чернокожи модели.

8. В средата на 90-те години имаше мода за доста слаби модели.

Докато модели като Кейт Мос бяха най-търсените модели на пистата, рекламите продължиха да включват девойки с по-конвенционална физика като Хайди Клум и Тайра Банкс.

10. През 2000-те стройните модели с кукленска визия станаха доста известни.

Моделите с марионетна или “извънземна ” осанка, като Джема Уорд и Лили Коул, станаха най-търсените по страниците на списанията.

11. През последното десетилетие на стилните сцени се появяват от ден на ден модели с огромен размер.

Радваме се, че бизнесът с модели стана по-всеобхватен и в този момент дами с всевъзможен вид тяло и размер могат да станат модели и да съумеят.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР