В Индонезия имат Спайдърмен с казуза - каква е тя,

...
В Индонезия имат Спайдърмен с казуза - каква е тя,
Коментари Харесай

Спайдърмен спасява околната среда в Индонезия

В Индонезия имат Спайдърмен с казуза - каква е тя, споделя интернационалният ни редактор Теодора Гатева.

Руди Хартоно: Казвам се Руди Хартоно, на 36 години съм и съм Спайдърменът на Паре-Паре. Мисията ми посредством този супер воин, е да давам образец и да предизвиквам общността да пази околната среда и да чисти. Защото чистата околна среда значи здрава общественост!
Руди следва завета на обичания на мнозина воин Спайдърмен - с огромната мощ идват и огромните отговорности. Всичко стартира като на смешка - мъжът взема решение да почиства нечисти места в града. Прави го съвсем всеки ден - преди да отиде на работа.

Мнозина го виждат, само че никой не се включва. Но това е по този начин, единствено допреди Руди да облече костюма на Спайдърмен, който преди този момент употребявал, с цел да забавлява племенника си. Реакцията е невероятна - Руди се трансформира в звезда, появява се в локалните вестници и тв канали, а към самодейността му се причисляват доста хора.
Руди Хартоно: Виждаме замърсяването на всички места, само че не вършим нищо. Ще ви навреди ли нещо в случай че събирате отпадък - не се изисква доста сила. Един човек да изхвърли един боклук - и ще бъде задоволително!
Насочил се е към пластмасовите боклуци, тъй като знае вредата от тях. А и статистиката е безапелационна - Индонезия създава към над 3 млн. тона боклуци годишно, като съвсем половината отиват в океана. Страната е и вторият максимален замърсител с пластмаса, след Китай.
Руди Хартоно: Намаляването на пластмасовите боклуци е едно от най-важните неща, тъй като този материал се разгражда доста постепенно.
Местните хора приветстват самодейността на своя Спайдърмен.
Саифул Бахри, гражданин на Паре-паре: Имаме потребност от креативен метод, с цел да насърчим хората да вземат участие в опазването на околната среда.
Руди знае, че с цел да има резултат е нужна и намесата на локалната власт, само че е уверен, че и един човек може да бъде начало на смяната към по-чисто.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР