В Хонг Конг затвориха едни от най-посещаваните плажове след като

...
В Хонг Конг затвориха едни от най-посещаваните плажове след като
Коментари Харесай

Затварят плажове в Хонг Конг заради разлив на палмово олио

В Хонг Конг затвориха едни от най-посещаваните плажове откакто палмово олио се разля и блокира крайбрежията, оповестява " Гардиън ".

10 от най-посещаваните плажове на Хонг КОнг бяха затворени в неделя, 6 август. Фотографии демонстрират по какъв начин бялата пяна покрива крайбрежията, до момента в който водата в рибарското населено място, известно измежду туристи, е покрита от олио и отпадъци.

Местните в региона, обиден от разлива, споделиха, че в никакъв случай не са виждали нещо сходно на разлетите мазнини. Граждани се оплакали и от неприятна миризма в региона.

Правителството затвори плажовете и сложи предупредителни знамена откакто " бели, мазни субстанции " бяха видяни във водите и пясъците на островите в южната част на Хонг Конг в неделя сутринта.

Още четири плажа на южното крайбрежие на основния остров Хонг Конг бяха затворени, когато служащи намерили " бяла гранулеста маса ".

Изтичането било породено от злополука сред два кораба покрай естуарията на река Перле в Южен Китай в четвъртък, удостовери морският отдел.

Докато петролните разливи от кораби са релативно публикувани в Хонг Конг, разлятото палмово масло може да има рискови последствия, откакто токсините се абсорборат в океана, заяви Гари Стоукс от Sea Shepherd Conservation Society.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР