В хода й е установена истинността, както и двамата служители

...
В хода й е установена истинността, както и двамата служители
Коментари Харесай

Рашков разпореди проверка в „Охранителна полиция“

В хода й е открита истинността, както и двамата чиновници – младши инспектори от група „ Контрол на пътното придвижване по основни пътища и автомагистрали “ – директният причинител с 18 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи и шофьроът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството.

Осъществени са съответните срещи с тях, на които са осведомени със заключенията на комисията и са дали съответните пояснения за осъщественото действие, както пред директния си началник, по този начин и пред състава на проверяващата комисия. Междувременно от комисията е изискана и цялостната документи от 4 април, работния ден на двамата служители на реда, в която е проследена и осъществената административно-наказателна активност по време на дежурството им. Изяснява се и методът на прилагане на техническите средства, в които се отразяват взетото отношение по отношение на водачите и пасажерите на МПС. Констатирано е, че казусът с непознатия жител не е докладван и маркиран в документите.

За изясняване на обективната истина в границите на инспекцията е изпратено искане до Дирекция „ Консулски връзки “ за реализиране на контакт с Посолството на Турция у нас за осъществяване на среща с потърпевшия лидер. Използвани са и каналите на Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ и българския полицейски аташе в Турция.

Паралелна инспекция по случая е разпоредена и от административния началник на Софийската окръжна прокуратура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР