В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът уверено расте спрямо еврото и паунда

В хода на валутната търговия във вторник сутринта щатският $ решително се повишава във връзка с еврото, английския паунд и леко спада към йената. Търговците не престават да наблюдават от близко напредъка на договарянията по въпроса за увеличение на лимита на държавните заеми в Съединени американски щати.

Към 10:35 часа българско време за едно евро на пазара даваха по 1,0797 $ спрямо 1,0813 $ за евро в края на предходната сесия.

Курсът на английската лира стерлинг в това време беше $1,2413 паунда за един $ при $1,2437 за паунд в понеделник.

Цената на американската валута по отношение на японската се намали до 138,40 йени за един $ от 138,6 йени за $ при закриване на миналата комерсиална сесия.

Доларът през днешния ден сутринта се увеличи по отношение на юана по време на търговията до 7,0511 юана от 7,0320 юана при затваряне на пазара в понеделник.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,12% във вторник, по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0.08%.

Деноминираният в долари показател ICE се увеличи с 1,9% през последния месец, движен " както от увеличеното търсене на по-безопасни активи, по този начин и от отслабването на упованията, че Федералният запас ще бъде заставен да понижи бързо лихвения % тази година ", сподели Матю Райън анализатор на Ebury Partners.

Преговорите сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати републиканец Кевин Маккарти в понеделник, съгласно двете страни, са били продуктивни, само че не е реализирано съглашение. Междувременно крайният период за повишение на тавана на националния дълг наближава: министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели предния ден, че средствата на нейния отдел " с огромна възможност " ще се изчерпят при започване на юни и евентуално даже до 1 юни.

Президентът на Федералната аварийна банка на Луис (FRB) Джеймс Булард сподели в понеделник, че счита, че централната банка на Съединени американски щати би трябвало да увеличи своя референтен лихвен % още два пъти тази година.

" Мисля, че ще би трябвало да повишим ставката, с цел да окажем задоволителен напън върху инфлацията ", сподели Булард на финансов конгрес в понеделник.

Неговият сътрудник от Минеаполис, Нийл Кашкари, сподели пред CNBC, че възможностите за повишение на лихвата или запазването й на същото равнище след резултатите от срещата на Фед през юни са почти идентични. Ден по-рано Кашкари сподели пред The ​​Wall Street Journal, че е подготвен да поддържа пауза в цикъла на стягане на Фед.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР