В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът се засилва преди заседанието на Федералния резерв

В хода на валутната търговия в понеделник сутринта щатският $ се ускорява по отношение на еврото, йената и английската лира стерлинг.

Пазарът е в очакване на съвещанието на Федералната аварийна система (Фед) на Съединени американски щати, което ще се организира на 1-2 ноември. Трейдърите са уверени, че американската централна банка ще увеличи главния лихвен % със 75 базисни пункта за четвърти пореден път. В резултат базовата лихвена ставка ще доближи равнище от 3,75-4%, което е най-много от декември 2007 година.

Търговците ще наблюдават деликатно изказванията на ръководителя на Фед Джеръм Пауъл, с цел да видят дали централната банка на Съединени американски щати има намерение да забави темпото на стягане на политиката от декември, написа Financial Times. Световната стопанска система отслабва и специалистите към този момент виждат признаци, че пикът на инфлацията в Съединените щати е преминат. В тази връзка вложителите все по-често показват опасения, че Фед може да прекали с повишението на лихвите и да предизвика несъразмерна криза в стопанската система.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,08% в понеделник, а по-широкият WSJ Dollar - 0,19%.

Към 10 часа българско време общата европейска валута спада с 0,36% и се търгува по $0,9929 за едно евро по отношение на $0,9965 за евро при затварянето на пазара в петък.

Обменният курс на американската валута към японските пари в това време възлиза на 148,01 йени за едни $ спрямо 147,60 йени за $ след края на миналата сесия.

Британската лира стерлинг поевтинява с 0,36% и се разменя на пазара по $1,1572 за едни паунд при $1,1615 за паунд в петък.

Bank of England също организира съвещание тази седмица, резултатите от което ще бъдат оповестени на 3 ноември. Експертите чакат Британската централна банка да увеличи главния лихвен % със 75 б.п. - до 3%. Банката на Англия не е повишавала лихвения % с повече от 50 пункта от 1989 година отбелязват наблюдатели.

Стойността на $ по отношение на китайската валута се увеличи до 7,2728 юана за един $ по отношение на 7,2524 юана за $ при затварянето на пазара в петък на фона на слаба статистика за китайската стопанска система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР