В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът поскъпва, еврото върви надолу и след вчерашния спад

В хода на валутната търговия в петък сутринта щатският $ умерено се обезценява по отношение на йената и английския паунд, едва се повишава към еврото. По време на вчерашната сесия американската валута решително растеше поради " ястребови " сигнали от водачите на Федералния запас на Съединени американски щати.

Към 11 часа българско време общата европейска валута поевтинява по отношение на американската с 0,04% - до 1,0357 $ дружно евро спрямо 1,0362 $ за евро при затварянето на предходната сесия.

Стойността на $ по отношение на японската валута спадна до 140,14 йени от 140,20 йени за $ в четвъртък.

Курсът на английската лира стерлинг се повиши до този миг с 0,41% - до $1,1908 за едни паунд спрямо $1,1864 за паунд в края на вчерашния търговски ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден губи 0,1%, а по-широкият WSJ Dollar - 0,11%.

В четвъртък доларът завоюва 0,3% по отношение на еврото, 0,5% по отношение на йената и 0,4% по отношение на паунда след изказвания на президента на Федералния запас на Сейнт Луис Джеймс Балард.

Фед ще би трябвало да продължи да покачва референтния си лихвен %, защото сегашните ставки не лимитират икономическата интензивност задоволително, с цел да понижи инфлацията, сподели Балард по време на тирада в Луисвил. Балард не посочи какъв брой високо счита, че би трябвало да се увеличи базовата лихвена ставката. Графиките, които придружиха изявлението му, обаче демонстрираха, че равнището му може да бъде от порядъка на 5-7%, отбелязва Market Watch.

Ден по-рано президентът на Федералния запас на Сан Франциско Мери Дейли сподели, че Фед ще увеличи лихвите с най-малко още 1 процентен пункт или повече от сегашните 3,75-4%, преди да може да спре.

Йената е подкрепена в петък от статистически данни, които демонстрираха ускорение на инфлацията в Япония до оптимално равнище от януари 1991 година

Потребителските цени в страната през октомври са се повишили с 3,7% на годишна база на фона на повишаването на храните и стоките. Месец по-рано инфлацията в Япония беше 3%. Потребителските цени без пресните храни, основен знак, следен от Централната банка на Япония, са се повишили с 3,6% на годишна база предишния месец, най-високото равнище от февруари 1982 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР