В хода на акцията на спецпрокуратурата и полицията в софийския

...
В хода на акцията на спецпрокуратурата и полицията в софийския
Коментари Харесай

Най-малко 10 ареста при спецакцията в хотелите Маринела и Марица

В хода на акцията на спецпрокуратурата и полицията в софийския хотел " Маринела " и пловдивския хотел " Марица " са арестувани към 10 души. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Броят на арестуваните е динамичен в посока увеличение , изясни още прокурорът.

По думите на Гешев притежателят на хотела Ветко Арабаджиев не е измежду арестуваните. Гешев обаче не загатна името " Арабаджиев ".

Стана ясно, че притежателят дружно с други членове от фамилията му не са в България от началото на месец август. Прокуратурата обаче имала данни и доказателства, доказващи виновността на трима души от фамилията на Арабаджиев. Дали против тях ще бъдат повдигнати обвинявания зависи от наблюдаващите прокурори.

 Спецпрокуратурата тършува в офиси в хотелите
Спецпрокуратурата тършува в офиси в хотелите " Маринела " и " Марица "

Заради укриване на налози от компании

" Става въпрос за следствие на Специализираната прокуратура, което се прави от следователи към спецпрокуратурата. Обемът на следствието и насочеността му е за закононарушението проведена незаконна група, извършваща закононарушения - пране на пари и закононарушения срещу данъчната система ", сподели още Гешев.

В хора на претърсванията са открити 150 000 лв. , от които 60 000 били в кутия за обувки. Собствеността на сумата не е ясна. По думите на Гешев се чака да бъдат открити доста повече пари.

Иззети са редица документи.

Предстои да бъдат претърсени и други адреси и коли. До на следващия ден ще е ясно какво е открито в хода на обиските.

Към момента няма повдигнати обвинявания. Такива обаче могат да се чакат до края на деня или на следващия ден, което зависило от наблюдаващите прокурори.

В началото на акцията беше оповестено, че следствените дейности са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за укриване на налози в изключително огромни размери посредством подправяне на документи. Според прокуратурата следствието е и за пране на пари.



Установено било, че в интервала 2017-2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида " изчезнали търговци ". Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на Данък добавена стойност.

Установено било също, че в интервала 2016-2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение.

По-рано от хотел " Маринела " обявиха, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите.

Припомняме, хотелът завоюва социална поръчка и гостите от чужбина по време на българското европредседателство бяха настанявани точно там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР