В хмела, който се използва за производството на бира, се

...
В хмела, който се използва за производството на бира, се
Коментари Харесай

Чудодейна съставка в бирата ни спасява от деменция

В хмела, който се употребява за производството на бира, се съдържа съединението ксантохумол, за което учените имат вяра, че ни защищава от деменция. Полезните свойства на съединението са привлекли вниманието на експертите от дълго време – ксантохумолът е антиоксидант, защищава сърдечно-съдовата система. Смята се, че има и противоракови свойства.

Освен това защищава мозъчните кафези от увреждане и може да забави развиването на болести като Паркинсон или Алцхаймер, безапелационни са експертите.

Има от ден на ден доказателства, че оксидативните увреждания на невроните играят основна роля за появяването на мозъчно заболяване, изясняват учени. Специалистите, които организират изследването са от факултета по химия и химически технологии от университета Ланчжоу.

Ако откривателите съумеят да открият способ, който да защищава тези нервни кафези от увреждане, е изцяло допустимо болести като Паркинсон и Алцхаймер да станат лечими.

Въпросното съединяване, което се съдържа в хмела – ксантохумол, може да реализира точно подобен резултат. Съединението оказва помощ за предпазването от два типа рак – на гърдата и простатата, показва се в предходно проучване, което е дело на немски експерти.

 Хмел

Веществото съумява да блокира изключителната интензивност на тестостерона и естрогена, също така попречва на освобождението на протеина PSA, който пък подтиква развиването на рак на простатата.

Пълноценният сън също оказва помощ да се избегнат възможни проблеми с мозъка в преклонна възраст, твърди се в друго проучване.

Достатъчно е човек да спи по осем часа, с цел да не го споходи болест като Алцхаймер уверени са учените, които организират проучването. Проучването демонстрира, че сънят оказва помощ мозъка по-добре да обработи информацията от деня, като по този метод паметта ще се ускори.

Натуралното кафе, което се употребява в умерени количества, също може да предотврати развиването на Алцхаймер. Руски учени изясняват, че кофеинът оказва помощ на мозъчните кафези, като понижава износването и възпалението.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР