В хладилен агрегат на полуремаркето на влекач с турска регистрация,

...
В хладилен агрегат на полуремаркето на влекач с турска регистрация,
Коментари Харесай

Недекларирана валута в хладилен агрегат на камион заловиха митничари

В хладилен елемент на полуремаркето на влекач с турска регистрация, митническите чиновници на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " са разкрили чанта, съдържаща 99 760 английски паунда, с левова равноценност 230 794 лв.. Това показаха от пресцентъра на митницата.

Товарният автомобил, ръководен от 42-годишния турски жител Е.А., е пътувал от Англия през България за Ирак. Той е дошъл на пункта на 12 юли. Бил е селектиран за щателна инспекция по метода „ разбор на риска “. При инспекцията е открита недекларираната валута.

По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално поделение – Свиленград.  Водачът е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз и цената е в изключително огромни размери.

Престъплението е квалифицирано по текст от Наказателния кодекс, съгласно който наказването за осъщественото действие е отнемане от независимост до пет години или санкция в размер на една пета от цената на предмета на закононарушението.



От началото на месец юли това е четвъртият случай, в който митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево задържат валута, като левовата ѝ равноценност е 3 175 184 лв., регистрират от пресцентъра на митницата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР