В гръцкото пристанище Александруполис пристигна транспортен кораб с американско военно

...
В гръцкото пристанище Александруполис пристигна транспортен кораб с американско военно
Коментари Харесай

Гръцки медии: Транспортен кораб с US военно оборудване пътува от Александруполис до Българи

В гръцкото пристанище Александруполис дойде транспортен транспортен съд с американско военно съоръжение. Според 902.gr то принадлежи на НАТО и ще бъде превозено до България и Румъния, където в близко бъдеще ще се проведат огромни военни учения.

 

Американският транспортен транспортен съд Liberty Pride е доставил военно съоръжение в пристанището на Александруполис, Северна Гърция.

 

По информация на гръцкия ляв информативен портал 902.gr. разтовареното в Александруполис военно съоръжение принадлежи на НАТО и ще бъде трансферирано в България и Румъния, където в близко бъдеще ще се проведат огромните военни учения на алианса Atlantic Resolve 23 и Defender Europe. Всичко това, както отбелязва изданието, въвлича Гърция в рисковите проекти на Съединени американски щати в района.

 

200-метровият товарен транспортен съд дебаркира в неделя сутринта и стартира да разтоварва военно съоръжение. Той дойде в Александруполис от американското пристанище Чарлстън и ще отплава в средата на идната седмица.

 

Американският товарен транспортен съд е водещото звено във веригата за доставяне на войските на НАТО в Югоизточна Европа и се чака процесът да продължи до края на август.

 

Преди няколко дни в Александруполис дойдоха повече от 200 офицери и цивилни чиновници на американската войска, с цел да транспортират военно съоръжение, което Liberty Pride разтоварва, отбелязва порталът.

 

От своя страна новинарският портал in.gr отбелязва, че през идващите дни в пристанището на Александруполис се чакат големи транспортни кораби за разтоварване на военно съоръжение, което ще бъде превозено до Северна Европа, страните от НАТО, до Балтика и най-много до страните, граничещи с Русия. " Пристанището ще се изпълни с бойни хеликоптери, танкове, оръдия, ракети, многоцелеви ракетни установки, всичко, което може да предложи най-модерната военна промишленост ", се споделя в отчета.

 

" Американците към този момент назовават Александруполис " Суда Север " (американците имат база Суда на остров Крит) по простата причина, че им е по-лесно да доближат до която и да е част на Европа (заобикаляйки Дарданелите), като придвижват оръжия през него, защото градът разполага с прилична железопътна и пътна мрежа и, несъмнено, със свое пристанище.

 

Ротационните бригади идват в Гърция с оборудването си за деветмесечен престой в Европа и по-късно се връщат вкъщи ", се отбелязва в обявата на портала.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР