В готовност сме да започнем летния туристически сезон, вече стартирахме

...
В готовност сме да започнем летния туристически сезон, вече стартирахме
Коментари Харесай

Марияна Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон

В подготвеност сме да стартираме летния туристически сезон, към този момент стартирахме акция " Безопасно Лято 2021 “ и все още всичко е заредено в обществените канали. Видеото към този момент е налично. То беше публикувано и през нашите малките екрани, тъй че имаме нападателна реклама.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на среща на министър-председателя в оставка Бойко Борисов и министъра на опазването на здравето в оставка проф. Костадин Ангелов с представители на най-големите туристически сдружения и туроператори в страната.

" Министерство на туризма одобри единни правила, които ще важат за всички места за хранене и настаняване, за всички заведения, включително предлагането на Министерство на туризма за методите за влизане в страната и практиките, които получихме са съгласувани със здравните управляващи ", сподели министър Николова.

Вицепремиерът благодари на проф. доктор Костадин Ангелов за изключителния разговор.

" В подготвеност сме да представим протокола за влизане в страната и той ще бъде координиран със здравните управляващи и с основния държавен здравен контрольор ", добави още тя.

Министър Николова посочи още, че рекламната акция е помогнала за това да осъществяваме сполучлив зимен сезон.

" Въпреки пандемията имахме посетители от нашите съседи от Балканските страни, които посетиха нашите зимни курорти. Единствено ние работехме ", заключи вицепремиерът.

По време на срещата проф. Ангелов посочи, че се разискват 3 разновидността за влизане в страната - с имунизационен документ, с негативен PCR тест или с негативен антигенен тест, с документ за преболедуване през последните 6 месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР