В годината на своята 20-годишнина българският частен монетен двор Булминт

...
В годината на своята 20-годишнина българският частен монетен двор Булминт
Коментари Харесай

Златен феникс: Нова серия инвестиционни монети от Булминт

В годината на своята 20-годишнина българският частен монетен двор " Булминт " сътвори и отсече първата си серия златни капиталови монети - " ", в три размера: 1 тройунция с номинал 250 новозеландски $, ¼ тройунция с номинал 50 новозеландски $ и 1/10 тройунция с номинал 25 новозеландски $.

Серията капиталови монети " Златен Феникс " са отсечени в proof-like качество от най-висока проба злато - 999,9/1000 и са с елегантен дизайн, коeто ги трансформира в дълготрайна финансова инвестиция с включена спомагателна гаранция за достоверност - вграден знак за отбрана от имитация.

На аверса е ликът на монарха на Обединено кралство Англия - Крал Чарлз III, изобразен с гланцов финиш, годината на издаване - 2024 година, територията, за която е публична валута - островната страна Ниуе, и номиналната им стойност.

Дизайнът на реверса е въодушевен от легендата за митичната птица, която символизира величие и възобновление. Използваният способ - бездънен релеф, разрешава ясно да се открои всеки подробност от оперението на феникса, размахал криле измежду пламъците. В " огнения " декор на динамичната комбинация е прикрит специфичният знак за отбрана от имитация - така наречен латентно изображение, което под избран ъгъл разкрива логото на " Булминт ". Технологията се употребява от най-големите монетни дворове по света за монети в обращение.
 Снимка 652666
Източник:

Всяка от трите разновидности на златната капиталова монета е с лимитиран тираж от 10 000 броя.

Издаването на " Златен Феникс " бележи значим миг в 20-годишната история на " Булминт ". Монетите дават отговор на критериите, открити в член 344, § 1, т. 1 от Директива 2006/112/ЕО на Съвета от 28.11.2006 година по отношение на Общата система на налога върху добавената стойност (режим за капиталово злато) и това ги освобождава от Данък добавена стойност.

Като прочут производител в международен мащаб, " Булминт " създава главно капиталови артикули от злато и сребро за сътрудници от целия свят. През есента на 2023 година за първи път в историята си отсича монети под личен бранд - " Сребърен Феникс " и " Маори ". На аверса и на двете сребърни монети стоят ликът на Чарлз III, номиналът - 2 новозеландски $, публична валута на Ниуе, и годината на издаване.

Серията капиталови монети " Златен Феникс ", както и всички останали капиталови и колекционерски артикули Булминт " от благородни метали, се оферират в шоурумите в София и Пловдив и в.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР