В година, която започна на фона на глобална несигурност във

...
В година, която започна на фона на глобална несигурност във
Коментари Харесай

Kia отбелязва изключително успешна 2021 година

В година, която стартира на фона на световна неустановеност във всички промишлености, Kia започва със смели стъпки за преоткриване на марката. Компанията отстрани ‘Motors’ от името си и изцяло промени корпоративното лого в нова, свежа и изобретателна графична форма, символизираща модерната подвижност, електрификацията и устойчивото развиване. Въздействието на тази трансформация бе година на свръхестествен триумф за Kia и изведе марката в челните редици на устойчивата подвижност.

В началото на 2021г. обичайният авто производител се показа в нова светлина. Елегантното, ново корпоративно лого на Kia бе демонстирано за първи път от ескадрила пиро-дронове като ритмична непрекъсната линия, основана да въодушевява придвижване. В този в действителност значим за марката миг, Kia разгласи желанието си да се трансформира в знак на смяната и новаторската сила и да бъде водач в ерата на новата подвижност.
Механизмите за реализиране на тази съществена смяна бяха обрисувани в тактиката Plan S, която ще разреши на компанията да разшири своя обхват на деяние за ускорение на прехода към електрически транспортни средства (EV), да предложи различни решения за подвижност като схеми за шерване на коли и системи за самостоятелно шофиране, и да задълбочи активността си върху целево създадени транспортни средства. Едновременно с това Kia ще предизвиква и екологично устойчивото произвеждане по цялата верига на доставки, употребявайки чиста сила и подлежащи на преработване първични материали и материали.

Заедно с новото лого, име и смяна в стратегическите насоки за развиване на марката, Kia показва публично и своята нова философия във връзка с дизайна. ‘Единство на противоположностите’ (Opposites United) е обръщение, въодушевено от природата и околната среда, които устойчивата подвижност цели да отбрани. Opposites United, което се основава на пет кардинални насоки в дизайна на марката, ще оформи всички бъдещи модели на Kia. Началото в тази тенденция бе сложено с премиерата на EV6 – първият захранван напълно от акумулаторна батерия електрически автомобил (BEV) на марката Kia.

Премиера на авангарден BEV модел
Представеният на пазара към средата на годината напълно нов BEV кросоувър EV6 оказа неотложно позитивно влияние върху пазара на електрически коли (EV). Успешната композиция от особено създадената и усъвършенствана световна модулна софтуерна платформа за коли с електрическо задвижване (E-GMP) на Kia, смелата като идея и осъществяване стилистика, високотехнологичната дарба за свръхбързо презареждане на акумулаторната батерия, модерният вътрешен дизайн и забележителните динамични характерности доведоха до представянето на пазара на BEV, който продължава да получават самопризнание и позитивни оценки по цялия ​​свят.

Kia си сложи за цел да провокира гражданска война в областта на подвижността и още с първата си разработка на електрически автомобил на платформата E-GMP компанията потвърди, че електрическата подвижност е жизнеспособна и устойчива форма на самостоятелна подвижност.
EV6 е първият модел в историята на Kia, при който предварителните резервации от страна на заинтригувани клиенти бяха прекъснати предварително заради невижданото търсене. При това тази позитивна реакция към високотехнологичния кросоувър е налице освен при клиентите на марката, само че проличава и по многочислените влиятелни награди, с които бе отличен новия модел. Малко повече от месец след пазарната си премиера, EV6 завоюва купата ‘Crossover of the Year’ в класацията на BBC Top Gear и след това сграбчи короната на ‘Автомобил на годината’ в премиум категорията в Германия. Друго изключително влиятелно самопризнание за новия EV6 неотдавна бе избирането му за ‘Европейски автомобил на годината 2022’.

Изключителни овации през последните 12 месеца завоюва освен революционният EV6. Новият Sorento – топмоделът в SUV гамата на Kia, бе отличен с реномираните влиятелни награди за дизайн Red Dot и iF в допълнение към премията в категорията ‘Най-добър огромен SUV’ на състезанието ’Световен автомобил на годината за дами’ (WWCOTY).

В допълнение към отличения с голям брой награди Sorento през месец октомври Kia показа на пазара и напълно новия SUV Sportage. Моделът от пето потомство е първият Sportage, който употребява екологично чиста plug-in хибридна система за задвижване (PHEV), както и първият планиран, създаден, модернизиран и усъвършенстван особено за Европа Sportage, предопределен да отговори на характерни европейски усети и условия. Eвропейският Sportage се отличава с по-късо междуосие, нови високотехнологични системи и усъвършенствани задвижващи елементи, както и най-съвременни инженерни решения, които подсигуряват, че новият SUV модел ще се усеща като вкъщи си по европейските пътища.

Заводът в Жилина
Положителният растежът на индикаторите на Kia в общоевропейски мащаб се гради и на внушителния размер на автомобилното произвеждане във високотехнологичния цех на компанията в Жилина, Словакия. Модулните, гъвкави и съвременни индустриални уреди дават опция за създаване на високоефективна и съответна на изменящите се условия индустриална мощ, която бележи непрекъснати триумфи – предходната година заводът в Жилина създаде своя четиримилионен автомобил. Европейското индустриално звено изигра основна роля и в доставката на съставни елементи и елементи, с цел да подсигурява триумфа на компанията макар бурната за автомобилната промишленост и освен за нея година. През месец ноември в Жилина бе стартирано и производството на напълно новия Sportage. Фамилията от модели Ceed бе първата, чието произвеждане бе проведено в завода в Жилина при старта на европейската индустриална мощ през 2006г., като най-новото потомство на моделната гама Ceed продължава да се създава в Словакия.

Продажбите на Kia бележат позитивен растеж в цяла Европа, достигайки най-високия за марката пазарен дял от 4,2% през третото тримесечие. В края на 2021г. упоритостта на Kia е да продължи тази наклонност към напредък, а един от моделите, представляващ неразделна част от този триумф, е Niro. Моделът бе определен от своите притежатели за победител измежду всеобщите автомобилни марки в изследването EVX на J.D. Power измежду притежателите на електрически коли през 2021г. (Electric Vehicle Experience Ownership Study). Изцяло новото потомство на Niro означи своя международен дебют на ревюто Seoul Mobility Show през месец ноември и ще бъде пуснат на пазарите в Европа в хибридни и напълно електрически версии през актуалната година като част от дълготрайните проекти на Kia да разполага с изцяло електрифицирана гама в Европа към 2035г.

Джейсън Йонг, президент на Kia Europe, показа - „ Миналата година беше извънредно сполучлива за обновената марка Kia в Европа. Разполагаме с нови артикули, с нов дизайн и с ясна нова тактика за бъдещето. Изключително сме разчувствани от основополагащата роля, която нашите артикули и опит ще играят в развиването на устойчивата електрическа подвижност, спомагайки за обезпечаването на по-добро, по-чисто и по-щастливо бъдеще за всички. ”

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР