В германския град Гелзенкирхен скоро ще бъде издигната статуя на

...
В германския град Гелзенкирхен скоро ще бъде издигната статуя на
Коментари Харесай

Шок! Вдигат статуя на Ленин в Западна Германия

В немския град Гелзенкирхен скоро ще бъде издигната скулптура на Владимир Ленин след траяла дълго време борба сред крайнолява маркистка партия и градските управляващи, написа "Гардиън ".

Гелзенкирхен, който се намира в центъра на Рурската котловина, която в миналото беше индустриалното сърце на Германия, ще бъде първият западен немски град със скулптура на създателя на Руската комунистическа партия.

Съдът към този момент даде позволение на марксистко-ленинската немска партия MLPD да сложи металната скулптура пред централата си. Управата на града се опита да спре статуята, като подреди да спре построяването на бетонен фундамент, върху който тя би трябвало да стои.

Местният общински съвет за региона Западен Гелзенкирхен уточни, че Ленин е несъответствуваща фигура, която да бъде почетена в града. "Комунистическият водач Ленин е представител на насилието, потискането, терора и големите човешки премеждия.

Но партията MLPD се пребори с рестриктивните мерки и назова решението на съда да позволи издигането на статуята "фантастична победа за Владимир Илич Ленин ".

Ръководителят на MLPD Габи Фехтнер сподели пред немските медии: "Наистина сме щастливи. Гелзенкирхен е работен град и Ленин се вписва тук доста добре. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР