В германската провиция Саксония-Анхалт днес се провеждат местни избори. Според

...
В германската провиция Саксония-Анхалт днес се провеждат местни избори. Според
Коментари Харесай

Местни избори в Германия: Вотът е последният тест за управлението на Меркел

В немската провиция Саксония-Анхалт през днешния ден се организират локални избори. Според някои социологически прогнози, крайнодесните могат да завоюват вота. Това е последното районно гласоподаване преди парламентарните избори през септември.

Саксония-Анхалт - североизночната немска провинция е считана за бастион на крайнодясната Алтернатива за Германия. Пандемията ускори поддръжката за партията. Според някои от крайнодесните претенденти - хората не би трябвало да имат терзания за COVID-19.

" Пандемията е тест и който се провали на него, го имунизират ", сподели Маркус Мотчман, претендент на " Алтернатива за Германия ".



В предизборната си платформа крайнодесните още веднъж повдигнаха въпроса за бежанците. Обещават, че в случай че завоюват вота, дотации ще има единствено за " немската просвета ". Предлагат също всички стратегии за интеграция да бъдат закрити.

" Провинцията губи жителите си. Тук живеят най-вече възрастни хора. За това се нуждаем от имигранти. Но поради Алтернатива за Германия, доста хора считат провинцията за непривлекателна ", посочи Себастиен Щригел, ръководител на Зелената партия в Саксония - Анхалт.

Вотът е последният тест за ръководството на Меркел.

" Саксония - Анхалт е огледалният облик на политическата фрагментация в Германия ", уточни Суда Давид-Вилп, анализатор.

Според последните социологически изследвания - в народен мащаб Алтернатива за Германия има поддръжката на към 12 % от гласоподавателите. В Саксония-Анхалт - тя е нда 26 %.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР