В Германия всеки ще може да определя своя пол и

...
В Германия всеки ще може да определя своя пол и
Коментари Харесай

Германия: Закон за самоопределянето позволява смяна на пола и името


В Германия всеки ще може да дефинира своя пол и лично име. Това планува новият закон за самоопределението, показан от управляващите в страната.

Планувани са разнообразни процедури, само че задачата е законът да влезе в действие от средата на 2023 година.

Според него всеки, който промени в документите си името и пола си ще би трябвало да се въздържа от тази процедура за година, с цел да „ увери, че настояването за смяна е съществено “.



Новият закон за прово за самоопределение има за цел да промени транссексуалния закон, който е в действие повече от 40 години.

Този закон ще услесни съществено транссексуалните и интерсексуалните хора да сменят в документите пола си и личното си име. За тази цел ще е нужна единствено самодекларация в службата по всписвания, че половата еднаквост не подхожда на вписания пол.

До този миг транссексуалните хора трябваше да показват две психически експертизи, а съд трябваше да прегледа и да се произнесе по молбата за промени. Тази процедура бе подложена на критика мнократно като унизителна, а и като скъпа, тъй като може да коства на искащите няколко хиляди евро.



С измененията в закона в бъдеще няма да са нужни нито отчети, нито медицински свидетелства. От 18-годишна възраст всеки ще може самичък да реши за смяна на име и пол, а от 14-годишна възраст младежите ще могат сами да подават декларация, само че за това е належащо единодушието на родителите им. Без декларация ще би трябвало съд да се произнесе по проблема.

Под 14-годишна възраст родителите ще могат да подават декларацията нужна за промяна на пола по документи. Ще бъдат засилени и безплатните съвещания на родители и деца по тематиката.

Законът не се отнася до физически интервенции за промяна на пола, като хормонални лечения или интервенции.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР