В Германия традиционните новогодишни партита в центровете на големите градове

...
В Германия традиционните новогодишни партита в центровете на големите градове
Коментари Харесай

Зони за сигурност за жени ще има в германските градове в новогодишната нощ

В Германия обичайните новогодишни празненства в центровете на огромните градове ще преминат и тази година под засилена полицейска защита, заяви БНР. В някои градове като Берлин и Франкфурт управляващите са обособили и зони за сигурност на дами, в които дами, жертва на полови похищения, ще могат да потърсят протекция от полицията.

За първи път такава зона за сигурност ще има в Берлин пред Бранденбургската врата. Там ще се състои и най-голямото новогодишно празненство в Германия. Жени, които не се усещат сигурни, могат да честват в зоната, в която ще има засилена полицейска защита. Зона за сигурност ще има и във Франкфурт, като тя няма да е единствено за дами, а значи, че ще има засилена полицейска защита на празненството край Майн към Стария град.

Кьолн също взима строги ограничения за сигурност. След офанзивите против дами там преди две години този път полицията ще се постарае да не позволява събирането на прекомерно огромни групи хора на едно място. Повече осветяване и повече видеонаблюдение към площада пред катедралата също са част от концепцията на кьолнската полиция. Там са неразрешени и фоейрверките. Забрана за фоейрверки в центъра има и в други градове като Дюселдорф и Билефелд.

Миналата година празненствата минаха без офанзиви против дами и по тази причина полицията в немските градове съблюдава нарасналите ограничения за сигурност от 2016, които са потвърдили успеваемостта си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР