В Германия шест кметства бяха евакуирани след бомбени заплахи, получени

...
В Германия шест кметства бяха евакуирани след бомбени заплахи, получени
Коментари Харесай

Кметства в Германия бяха евакуирани след бомбени заплахи

В Германия шест кметства бяха евакуирани след бомбени закани, получени по имейл. От месеци в страната има серия от сходни закани, за които се допуска, че произтичат от дясно-екстремистки среди.

 © БГНЕС
Прокуратурата в Берлин, която управлява следствията на зачестилите случаи с бомбени закани, приказва за общо 100 сходни сигнала. Закани се насочат освен към здания на институции, само че и към политици, известни персони, съдилища. В момента се проверява се дали днешните сигнали също са част от упоменатата серия.

Въпреки, че до момента те са били подправени полицията взима всички евентуални рискове на съществено и подробно претърсва постройките. Сред засегнатите от заканите през днешния ден са кметствата в Кайзерслаутерн, Аугсбург, Кемниц и Гьотинген. Служителите са били евакуирани, тук-там даже магазини наоколо са били затворени, спиран е бил и градският превоз.

Специално подготвени кучета са претърсвали подробно постройките дружно с служителите на реда. Кметът на град Аугсбург, който най-масивно беше обиден от интервенцията в резултат на бомбените закани изрази неразбиране от протичащото се, тъй като по думите му, рестриктивните мерки за администрацията са се отразили върху цялото население.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР