В Германия са арестувани 23 заподозрени в подготовка и подкрепа

...
В Германия са арестувани 23 заподозрени в подготовка и подкрепа
Коментари Харесай

Руска гражданка е сред арестуваните за опит за държавен преврат в Германия

В Германия са задържани 23 обвинени в подготовка и поддръжка на оповестения по-рано държавен прелом, измежду които и съветска гражданка, заяви пресслужбата на немската Главна прокуратура.

" В рамките на два дни съдиите от Федералния съд издадоха заповеди за арест на немски жители и съветската гражданка Виталия Б. Обвиняемите са били арестувани на 7 декември ", се споделя в известие.

В сряда немската полиция организира огромна интервенция против десни екстремисти, които възнамеряваха взлом на Бундестага и държавен прелом. 25 души бяха арестувани, а арестите бяха осъществени в седем федерални провинции на Германия, както и в Австрия и Италия.

Според немската основна прокуратура 14 арестувани принадлежат към " военното крило " на сдружението. Сред тях има и някогашни военни. Идеологическата основа на конспирацията е заимствана от дясната мрежа на организациите Reichsbürger (Граждани на Райха) и QAnon.

Твърди се, че при триумф, причинителите са възнамерявали да образуват краткотрайно военно държавно управление и да стартират договаряния с " някогашни съдружници от Втората международна война ". Наред с други неща, те са желали да основат нова войска в страната.

Сред арестуваните е и рускинята Виталия Б., която е обвинена, че е открила контакт сред водача на конспирацията и " съветски представители ", оповестява ТАСС. Германската основна прокуратура посочи, че към този момент няма учредения да се счита, че съветски чиновници са подкрепяли заговорниците.

Говорителката на външното министерство Мария Захарова съобщи, представена от ТАСС, че съгласно Москва случаят е само вътрешно немско дело. Говорителят на президента Дмитрий Песков отхвърли опцията за съветска интервенция в обстановката.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР