В Гърция ваксинациите с новите актуализирани ваксини, насочени към подвариантите

...
В Гърция ваксинациите с новите актуализирани ваксини, насочени към подвариантите
Коментари Харесай

Гърция започва ваксинациите с новите ваксини срещу подвариантите на САРС-КОВ2

В Гърция имунизациите с новите обновени ваксини, ориентирани към подвариантите BA.4, BA.5, разновидността Омикрон на САРС-КОВ2, както и истинския вариант на ковид, разпознат за първи път в Ухан, Китай през 2019 година, ще стартират в понеделник, октомври 3, съобщи особено за Българска телеграфна агенция гръцката организация АНА-МПА.

Платформата за всички лица с бустерна доза беше отворена на 27 септември и до 28 септември 12 185 души си резервираха час за имунизация.

Бустерните имунизации с обновената ваксина BA.1 започнаха на 14 септември, защото тя беше първата утвърдена от EMA на 1 септември.

До 28 септември са осъществени 41 839 имунизации с обновената ваксина BA.1, от които 4338 са с първа бустерна доза, 31 499 с втора бустерна доза и 5997 с трета бустерна доза. Със същата ваксина до 28 септември са записани 10 870 часа.

Актуализираните ваксини са предопределени единствено за бустерна доза. Следователно, преди използването на обновената двувалентна ваксина, първо би трябвало да се направи съществена имунизация.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР