В Гърция: Цената на бутилка вода зависи от това дали

...
В Гърция: Цената на бутилка вода зависи от това дали
Коментари Харесай

В Гърция: Цената на бутилка вода зависи от това дали е топла, или студена


В Гърция: Цената на бутилка вода зависи от това дали е топла, или студена. Колко коства ревизира кореспондентът на NOVA Антон Чавдаров. Може ли цената на бутилка вода да зависи от това дали е топла, или студена? Колко коства тя в Гърция ревизира кореспондентът на NOVA Антон Чавдаров.
В Аспровалта, да вземем за пример, оферират
евтина вода, единствено обаче, в случай че се пие топла. В случай, че пожелаем да я закупим студена, то тогава цената се покачва много поради скъпата сила.

В едно от заведенията екипът на NOVA си поръчва фрапе. С него обаче безвъзмездна вода – няма. На плажа с поръчка сок и кафе – също. И с гиросите безплатна вода не идва. Поръчана коства 1.30 евро за бутилка от литър и половина.
Фотис Фотиадис е притежател на
минимаркет в Аспровалта. Той коментира по какъв начин стоят нещата с водата в заведенията.

„ В доста от тях носят вода в бутилка, само че вие можете да кажете: „ Не желая бутилирана вода, искам в кана “. Ако не кажете нищо, те ви я носят в бутилка и след това я прибавят в сметката, нищо че не сте я поръчвали. Просто би трябвало да я откажете и да поискате вода от чешмата ”, споделя той.
Цената на водата в Гърция в действителност
е в двете крайности. В супермаркета се намира пакет от шест бутилки от по 1,5 литра за обща цена от 1.50 евро. В хладилника обаче единствено една бутилка от същата вода се продава за 1 евро.

„ Така е, тъй като цената на електрическата енергия скочи ужасно доста. За да вземем бутилка от литър и половина и да я изстудим, ние плащаме в допълнение за сила. И по тази причина излиза доста по-скъпо да си купиш бутилка от хладилника, в сравнение с шест от рафта ”, показва Фотиадис.
В Гърция продължава да е в действие
таван на цената на водата.

„ За изстудена вода от 500 мл таванът е 50 цента. Не е разрешено да я продаваме по-скъпо. Няма значение дали в супермаркета, или в заведението. Мога да кажа, че цената на водата не е проблем. Това май е единственият артикул, чиято цена не е скочила. Всичко останало бие всевъзможни върхове ”, акцентира притежателят на минимаркет.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР