В Гърция производители и търговци се споразумяха снощи с правителството

...
В Гърция производители и търговци се споразумяха снощи с правителството
Коментари Харесай

В Гърция ще се поддържат по-ниски цени на стоките от първа необходимост

В Гърция производители и търговци се споразумяха нощес с държавното управление да поддържат по-ниски цени на стоките от първа нужда, оповестява в.Катимерини.

Министерството на развиването реализира съглашение с комерсиалните вериги за " стабилизиране " на цените на 50 артикули от първа нужда. Сред тях са ориз, самун, спагети, опаковано свинско, замразена риба, пакетиран доматен сос, яйца, маргарин и други

" Не е допустимо да се сложи таван на цените на стоките, само че търговци и производители ще понижат облагата си и ще създадат всичко допустимо най-малко да задържат цените на тази група артикули ", разяснява министър Андонис Георгиадис.

В същия миг гръцките хлебопроизводители предизвестяват, че 15% от фурните в страната са пред банкрут заради скъпите горива. Те упорстват за понижаване на налога върху материалите и унищожаване на акцизите върху горивата за произвеждане - все ограничения, които биха ги избавили от затваряне.

Срещу решението реагираха и дребните квартални магазини, които не могат да поддържат по-ниски цени и чакат скоро вълна от банкрути измежду тях. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР