В Гърция издирват изчезнали хора в наводнените села на област

...
В Гърция издирват изчезнали хора в наводнените села на област
Коментари Харесай

11 станаха жертвите на потопа в Гърция

В Гърция търсят изчезнали хора в наводнените села на област Месения. Местните поданици благодарят на български туристи,които са помагали на хората.

Жертвите към този момент са 11 души, непостоянен е броят на хората в неопределеност.

Български, сръбски и немски туристи от три дни оказват помощ на доброволците в наводнените региони на Пилио, споделиха с признателност пред медиите локалните поданици. Чужденците пренасяли торби с пясък, с цел да спасят от наводнение къщи, помагали и на потърпевшите, пишат гърците в обществените мрежи.

Днес на доста места в област Месения водата се отдръпва и оставя тонове тиня. Все още има хора, които са на труднодостъпни за спасителите места. Използват дронове, с цел да доставят с медикаменти. Пожарникари и военни елементи в границите на два дни изтеглиха над 2500 души. Възстановено е придвижването в град Волос. Отново краткотрайно е затворена автомагистралата до град Лариса, тъй като река преля и заля шосето и железопътната линия, пише БНР.  

Властите предизвестяват да не се пие водата в засегнатите от наводнението региони и да не се влиза в морето.

Има доста хора, които по сведения на техни близки са в неопределеност, продължава издирването им от екипите за реакция при бедствия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР