В Европа вече не съществува банкова тайна. Това заяви европейският

...
В Европа вече не съществува банкова тайна. Това заяви европейският
Коментари Харесай

Пиер Московски: Банковата тайна в ЕС вече не съществува

В Европа към този момент не съществува банкова загадка. Това съобщи европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси.

„ Ако някой има сметка в Швейцария с помощта на обмена на информация ние незабавно ще разберем. С банковата загадка в Европа е свършено ”, акцентира еврокомисарят.

Той означи, че банкова загадка няма от момента на сключване на конвенцията сред Европейски Съюз и Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора и Монако.

„ Много се гордея с това! ”, акцентира Московиси.

През 2013 година бе одобрен мандатът на Еврокомисията за водене на договаряния за продан на банкова информация със страни отвън Европейски Съюз - Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора и Монако - за битка против неплащането на налози. Две години по-късно е подписано съглашение за автоматизиран продан на банкова информация с Швейцария, което влезе в действие от 2018 година.

През декември предходната година финансовите министри на Европейски Съюз утвърдиха черен лист, включващ 17 страни, които не сътрудничат в битката с данъчните измами.

На 23 януари Евросъюзът извади 8 страни от листата, откакто показаха подготвеност да поемат обвързване да променят данъчните си правила.

Още 47 страни и територии бяха включени в така наречен сив лист, като измежду тях са Турция, Швейцария, Лихтенщайн, Сърбия и Черна гора, Македония, Албания, Босна и Херцеговина. Тези страни и територии дават обещание да изкоренят офшорните практики в законодателството си и да обезпечат финансова и данъчна бистрота.

Московиси през днешния ден предложи наказания против деветте страни от черния лист и изиска бистрота при уговорките, поети от страните от сивия лист, съобщи Франс прес.

(БТА)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР