В ЕС бе постигнато съгласие за налагане на нови санкции

...
В ЕС бе постигнато съгласие за налагане на нови санкции
Коментари Харесай

ЕС одобри 11-и пакет от санкции срещу Русия

В Европейски Съюз бе реализирано единодушие за налагане на нови наказания против Русия в отговор на нахлуването в Украйна. Основната цел на 11-ия пакет е да се пресече заобикалянето на многочислените наказания, които са наложени от февруари 2022 г насам. Брюксел е все по-загрижен от внезапното повишаване на износа от Съюза за страни от периферията на Русия, като Армения, Узбекистан и Казахстан, което е вероятен червен байрак, че неразрешени артикули попадат в ръцете на съветската страна.

Новите наказания ускоряват възбраните за експорт и са ориентирани към неруски сдружения, за които се допуска, че вземат участие в укриване на налози. Конкретни детайлности от съглашението на равнище посланици не бяха показани. Не е ясно дали някоя китайска компания е била добавена към окончателния лист, който е бил интензивно преработван при няколкото кръга от договаряния сред дипломатите.

Със глобите, контрактувани в сряда следобяд, се вкарва и нов механизъм за ограничение на продажбата и прехвърлянето на чувствителни технологии и артикули с двойно предопределение към други страни, за които се счита, че оферират благоприятни условия за заобикаляне на разпоредбите. Механизмът, ориентиран към цели страни, а не към съответни компании, бележи значима еволюция във външната политика на Европейски Съюз, само че съгласно публични представители той ще бъде задействан единствено в краен случай. Освен това в черния лист са включени 71 физически и 33 юридически лица, упрекнати в присъединяване в противозаконното депортиране на украински деца в Русия.

„ Приветствам политическото съглашение по 11-ия пакет от наказания – написа в Туитър Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия. ``Той ще нанесе спомагателен удар върху военната машина на Путин със засилени ограничавания върху износа, ориентирани към субекти, подкрепящи Кремъл “. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР