В ерата на технологиите, когато младите не спортуват толкова, а

...
В ерата на технологиите, когато младите не спортуват толкова, а
Коментари Харесай

Президентът показа на Борисов как се прави: Масовият спорт бе изместен от болестите, затлъстяването и агресията

В ерата на технологиите, когато младите не спортуват толкоз, а затлъстяването и експанзията са все по-често срещани в учебно заведение, е значимо да се приказва повече и с изключително почитание за спорта. Той води до понижаване на експанзията в учебните заведения. Това съобщи президентът Румен Радев при учредяването на Обществен съвет по физическо образование и спорт към институцията. Целта му ще е смяна на цялата система - от физическото образование на децата до високото спортно майсторство и връщане на спортните триумфи на България.

Председател на съвета е Георги Александров, консултант на президента по въпросите на младежта и спорта, а негов заместител - спортният министър в служебния кабинет "Герджиков " проф. Даниела Дашева. В съвета влизат още Йорданка Благоева, Христо Меранзов, Енчо Керязов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, Евгения Раданова, Андрей Шарев, доц.Ефрем Ефремов и други, съобщи "24 часа ".

В актуалния свят спортът е безвъзвратен фактор на публичното развиване. Той не е единствено телесно създаване, само че повече работи за централизация и еластичност на мисълта, за създаване на дух, воля, почитание към другия, екипност, сподели президентът. И добави, че спортът е част от икономическото развиване в другите страни, води до понижаване на разноските за опазване на здравето.

Масовият спорт се отдръпва от учебното заведение и бе преместен от заболяванията, затлъстяването и експанзията, разкритикува Радев.

Като всеки бранш всеобщият спорт също изживява рецесия. Негативните трендове не отминаха и българския спорт - страната освен понижи финансирането, само че се отдръпна от значими регулаторни и координиращи функционалности, добави президента.

Затова една от главните цели на новия съвет ще е да направи по този начин, че да върне младите към спорта, той да се върне в учебните заведения. Само тогава ще имаме здрава нация и можем да приказваме и за високо спортно майсторство, счита Радев.

Президентът изясни, че институцията е с лимитирани благоприятни условия откъм бюджет и взимане на управнически решения. Но прикани всеки, който може да оказва помощ на спорта, че е добре пристигнал със своята визия и предпочитание. Сред главните тематики на работа на съвета ще са изработването на политики, рационализиране на нормативна база, визии каква да бъде инфраструктурата на спорта, формите за работа с младежите, спортът като профилактика.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР