В епохата на социалните мрежи, животът ни все повече се

...
В епохата на социалните мрежи, животът ни все повече се
Коментари Харесай

Пет неща, които винаги трябва да пазите в тайна

В епохата на обществените мрежи, животът ни от ден на ден се трансформира в отворена книга – освен за другари, близки и родственици, само че даже и за непознати.

Но има неща, които постоянно би трябвало да държите в загадка, с цел да не си навредите сами. За да се пазите от неприятни последици, следвайте този умен съвет и в никакъв случай не разказвайте за:

1. Вашите цели и проекти за бъдещето

Не го правете, най-малко до момента в който не започнете да ги изпълнявате и да получавате резултати. Така, преди всичко, ще се отбраните от злоба и завист, от кражба на вашите хрумвания.

Освен това, нашите планове и проекти не са лишени от слаби звена, които в първия миг може и да не видим. По-прозорливи или опитни от вас обаче могат да ги видят и разкритикуват, или пък усвоят посредством «подобрения», което ще разколебае вашето самочувствие и възторг.

Не е за занемаряване и един мотив от поведенческата логика на психиката: когато разказвате на другите своите цели и проекти, се зареждате с лъжлива самонадеяност, че съвсем сте съумели. Често, това лишава от мотивация, старание и неизменност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР