В епохата на четвъртата индустриална революция, изкуственият интелект и Internet

...
В епохата на четвъртата индустриална революция, изкуственият интелект и Internet
Коментари Харесай

Три ретро джаджи, които все още се използват

В епохата на четвъртата индустриална гражданска война, изкуственият разсъдък и Internet of Things към момента има устройства, които са на възраст няколко десетилетия, само че все пак отхвърлят да отидат в музея.

Wall Street Journal попита трима високотехнологични запалянковци дали към момента употребяват технологии от предишния век и се оказа, че всеки от тях си има по една обичана антика.


фотография: Instagram

" Обожавам естетиката в проявяването на кино ленти ", споделя един от криейтив експертите на Гугъл Рос Гудуин. Любимият му фотоапарат си остава Polaroid 600SE, който употребява цветна касетна лента - технология отпреди 70 години.

" В началото на 2017 година си купих и цялостен кашон с лента на Fuji, малко преди да спрат да я създават. Половината още стои в хладилника. Мисля, че в никакъв случай няма да се откажа изцяло от лентовите фотоапарати, тъкмо както в никакъв случай няма да спра напълно да протоколирам неща в хартиени бележници ", споделя той.


фотография: Instagram

" Все още нося на ръката си електронен часовник Casio, сходен този, който имах, когато бях на 15. Купих си го, тъй като другояче непрекъснато би трябвало да си виждам телефона, а там се разпръсквам с доста други неща ", споделя създателят на книгата " The People Vs Tech " Джейми Бартлет.

По думите му електронните часовници се продават съвсем без пари, за към 10 $, а на процедура са неразрушими.

" Има четири бутона, чието предопределение не е известно съвсем на никого. Аз обаче си поиграх известно време, с цел да науча функционалностите им. Естествено, можех да си взема и " интелигентен " часовник, обаче не мисля че улеснението постоянно е ключ към щастието. Затова от време на време преднамерено си комплицирам живота, в това число и с тази джаджа ", споделя още Бартлет.


фотография: Instagram

Режисьорът на фантастичния филм " Sorry to Bother You " Бутс Райли пък признава, че към момента употребява своя iPod Classic.

" Много постоянно чувам музика, до момента в който пиша сюжети, текстове на песни или други неща. Разбира се, мога да употребявам и смарт телефона си за тази цел, само че стартирам да получавам текстови известия и вести от обществените мрежи, които ми отвличат вниманието ", споделя той и споделя, че доста хора са му предложили да си вземе новия iPod Touch, вместо да употребява " античния " Classic. За него обаче е значимо да може се " откъсне " от интернет, до момента в който работи.

" Не че iPod Classic е кой знае какъв брой добър, само че въпреки всичко ти разрешава да държиш музиката в джоба си. Ами в случай че всичко е качено в " облака " и след 30 години някак си изчезне? Дори и в цифров формат, музиката се съхранява физически в тези остарели джаджи и това е успокояващо в някакъв смисъл ", споделя режисьорът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР