В Елисейския дворец пред около 200 дипломати френският президент Еманюел

...
В Елисейския дворец пред около 200 дипломати френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Макрон: Нов подход ще спаси Европа

В Елисейския замък пред към 200 дипломати френският президент Еманюел Макрон прикани за нова по-смела дипломация. Според него тя е нужна, с цел да се избегне изгубването на Европа пред лицето на Китай и Съединени американски щати. Той прикани за доближаване сред Европейския съюз и Русия.
„ Да се изтласка Русия от Европа е една огромна неточност. Мястото на Русия не е да бъде младшият сътрудник на Китай “, сподели френският държавен глава, оповестява БГНЕС.

В самото начало на речта си Макрон акцентира, че международният ред се намира в невиждана рецесия на пазарната стопанска система, само че на първо място се намира в епохата на огромните разтърсвания, както софтуерни, по този начин и екологични.

„ Няма никакво подозрение, че ние живеем в епохата на края на западната надмощие. Това е и повода за нуждата от основаването на европейска цивилизация “, добави той.

„ Ако продължим да работим, както преди, без значение дали сме компания,, посланик, боен или президент, ние дефинитивно ще загубим контрола и тогава ще се стигне до изтриване. Това мога да ви го подсигурявам “, акцентира Макрон. „ Ние знаем, че цивилизациите изчезват… Европа ще изчезне и тогава светът ще бъде построен към два полюса: Съединени американски щати и Китай. Тогава ще би трябвало да избираме сред тези две преобладаващи сили. Изправени пред тази вероятност има една нова тактика, тази на акомодацията. Да вземем нашата част от играта и да тежим на мястото си. Мисля единствено за едно нещо за тактиката на смелостта, на поемането на риска “, сподели Макрон.

Той прикани френските дипломати да бъдат доста по-активни в този бързо изменящ се свят и да употребяват цялата си тежест.

„ Всичко, което вършим сега и всичко, което ще вършим, може би няма да бъде сполучливо. Ще има хора, които ще споделят, че няма да успеем. Но това не е най-страшното. Смъртоносно ще бъде, в случай че не се опитаме да го създадем “, сподели Макрон и повтори апела към дипломатите да трансформират навиците си, увеличавайки контактите си с гражданското общество.

„ Ние сме единствените, за които обездвижването е смъртоносно. Останалите могат да имат многонационална, едностранна или двустранна тактика, само че ние не. Франция и Европа би трябвало да преразгледат методът си на мислене, автоматизираните си подходи и да се реинвестира в интернационалните институции. И това, което най-силно ви приканвам да вършиме е да имате тази храброст и в прочут смисъл независимост на деяние “, добави стопанинът на Елисейския замък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР