В ежедневното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски подчерта значението

...
В ежедневното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски подчерта значението
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се фокусира върху победата срещу Русия  

В ежедневното си послание украинският президент Володимир Зеленски акцентира смисъла на непоколебимата централизация на страната му върху постигането на победа против Русия.

Зеленски призна, че страната му дейно употребява актуалните системи за противовъздушна защита, в това число Patriots и IRIS-T, получени от интернационалните сътрудници.


Той изрази признателност за поддръжката и акцентира, че сполучливото внедряване на тези системи укрепва сигурността освен на Украйна, само че и на целия свят, защото те осуетяват съветските ракетни офанзиви и въздушни закани.

" Тук е нужна цялостна отбрана против терора, с цел да не се постанова по-късно да се мисли за отбрана на други страни от него.

Украйна може да завоюва тази борба, а нашият небесен щит в последна сметка ще подсигурява сигурността на цяла Европа ", акцентира той.

Според известията украинските войски са атакували следените от Русия региони на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) 53 пъти денем в неделя, заяви задачата на ДНР към Съвместния център за надзор и съгласуваност (СЦКК).

На 5 август в Джеда стартира среща по отношение на украинската Формула за мир

Районът наоколо до град Донецк е бил обект на набези благодарение на артилерийски оръдия с диаметър 155 милиметра по стандартите на НАТО.

При 16 офанзиви в Горловски украинските войски се твърди, че са употребявали ракетни системи за залпов огън (РСЗО), както и 152- и 122-милиметрови оръжия, а Ясиноватски регион е бил нападнат със 155-милиметрови оръжия

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР