В ежедневната сводка на британското военно разузнаване се говори за

...
В ежедневната сводка на британското военно разузнаване се говори за
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руският Черноморски флот не е защитен дори в Новоросийск

В ежедневната сводка на английското военно разузнаване се приказва за офанзива от 18 ноември на нефтения терминал в пристанището на Новоросийск, покрай който е основана забележителна част от съветския Черноморски флот, оповестява Руската секция на Би Би Си, представена от.

Според британците точно там, в Новоросийск, съветското командване е трансферирало подводниците от Крим, откакто през октомври украинците нападнаха пристанището в Севастопол. Новият удар, в този момент против пристанището на Новоросийск, показва, че съветският флот към този момент не е в сигурност и там. Още повече, че след гърмежа на Керченския мост през октомври снабдяването на съветската формация в Крим се прави главно по море, от Новоросийск.

Подробностите към случая от 18 ноември не са изцяло ясни, само че всяка проява на способността на украинската войска да нанася удари по Новоросийск ще усложни съществено живота на командването на съветския флот, който към този момент загуби позициите си в Черно море, обобщава Британското военно разузнаване.

Припомняме, че дребни лодки с форма на каяк, снабдени с камери, устройства за следене и мотори за джетове, бяха употребявани за офанзива против Черноморския флот на Русия в анексираното кримско пристанище Севастопол на 29 октомври.

Преди повече от месец съветски източници разгласиха фотоси на безпилотната лодка " камикадзе ", чудноват транспортен съд, оцветен във военно сиво и екипиран с бяло приспособление и нещо, което изглеждаше като общоприет мотор за джет
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР