В Египет започва 27-aта конференция на OOН за изменение на

...
В Египет започва 27-aта конференция на OOН за изменение на
Коментари Харесай

Конференция на ООН за климата в Египет - Румен Радев е начело на българската делегация

В Египет стартира 27-aта конференция на OOН за изменение на климата. Начело на българската делегация е президентът Румен Радев. Той ще взе участие в Срещата на върха на държавните и държавни ръководители по покана на египетския си сътрудник Абдел Фатах ас-Сиси.

Президентът Радев ще взе участие в церемонията по формалното разкриване на интернационалния конгрес на най-високо ниво. Очаква се в Конференцията, която се организира в египетския курорт Шарм ел-Шейх, да се включат повече от 100 водачи от целия свят.

Българският президент ще направи изявление пред държавните и държавни ръководители на 8 ноември. В рамките на интернационалния конгрес той ще организира двустранни срещи и ще взе участие в полемики на високо ниво. Сред членовете на ръководената от президента делегация са министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на енергетиката Росен Христов.

Една от задачите на форума е да се разиска ускоряването на взаимното осъществяване на уговорките в региона на климата за намаляване на последствията от климатичните промени. Общо 198 страни са утвърдили Рамковата спогодба на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР