В ефира на националната телевизия на Нигер се появи съобщение

...
В ефира на националната телевизия на Нигер се появи съобщение
Коментари Харесай

Армията на Нигер обяви свалянето на президента и затварянето на границите

В ефира на националната телевизия на Нигер се появи известие от военните, които оповестиха свалянето на президента Мохамед Базум. Според канала Ал Джазира, базирайки се на думите на полковник Амаду Абдрамане, границите в Нигер са затворени, а в страната е разгласен общ комендантски час.

Абдрамане сподели, че нигерската войска се е противопоставила на президента заради обстоятелството, че страната е " зле ръководена " и обстановката със сигурността се утежнява. Освен това той предизвести непознатите управляващи за невмешателство във вътрешните работи на Нигер.

Военният прелом, при който част от президентската армия се опълчи на сегашния началник на страната, се случи на 26 юли.

Според CNN Базум е бил задържан от защитата, което е довело до митинги в столицата на Нигер Ниамей. А локалните управляващи оповестиха, че в страната се готви държавен прелом.

Военните арестуваха и вътрешния министър на Нигер Хамада Сулай, това се случи на 26 юли сутринта. Той, дружно с Базум, се охраняват в президентския замък.

Според източник на телевизионния канал Al Arabiya Базум е отказал да извърши настояването на военните и да подпише писмо за овакантяване на поста президент на републиката.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР