В една президентска република, парламентът много по-ефективно и реално може

...
В една президентска република, парламентът много по-ефективно и реално може
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: При президентската република, парламентът може много по-ефективно да контролира правителството

В една президентска република, Народното събрание доста по-ефективно и действително може да управлява държавното управление (което е излъчено от президента и утвърдено от парламента).

Това е по този начин, тъй като кабинетът не е излъчен от Народното събрание и в това държавно управление не са водачите на партиите. Това сподели в предаването „ Политически НЕкоректно “ по БНР, зам.-председател на Има Такъв Народ – Тошко Йорданов.

Той уточни още, че в предното 47-о Народно събрание се е видяло, по какъв начин партиите не действат като едно и по какъв начин партийните ползи надвиват над решенията.
„ Видя се парадоксът, че Министерски съвет ръководи Народното събрание и че Народното събрание е една празна функционалност “.

По тематиката, Йорданов добави, че Президентските републики обезпечават действителна непоклатимост на страната си.
„ А в този момент, какво – 10 години Народното събрание игра по свирката на Бойко Борисов и шест месеца – по свирката на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев “.

Ниските резултати на Има Такъв Народ от последните избори, Йорданов разяснява по този начин:

„ Имам съществени съмнения за някои неща, които не мога да кажа в ефир. Има много странни гласувания в циганските квартали “.
Той даде за образец циганския квартал в Пловдив, където всеобщо са дали своят вот на машините за Политическа партия и акцентира, че никой не е направил до момента одит на „ Информационно обслужване “.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ дефинира присъединяване на партията в четворната коалиция (на 47-ия парламент), и като неточност, и като вярно решение.
„ Грешка бе, поради обединението с несъвместими партии. Но в това време не беше неточност, тъй като се обединихме против ГЕРБ и Движение за права и свободи! А в такива обстановки човек може да преглътне идеологическата си нетърпимост към някой сътрудник “.

В този подтекст, Тошко Йорданов регистрира, че кабинетът е направил против модела ГЕРБ–ДПС някои хубави неща, като да вземем за пример – премахването на спецсъда и спецпрокуратурата. „ Кирил Петков обаче, също се опита да си направи своя лична бухалка, в лицето на КПКОНПИ, само че Има Такъв Народ съумя да спре и това! Затова станахме зложелател! Явно спазването на правила и поредност води до фронт против теб! “ Той даде образец с последователността на Има Такъв Народ по тематиката „ Македония “, където борбата с Политическа партия и подмолните сделки на Кирил Петков, станаха главната причина – „ ИТН “ да напусне обединението.

Според Йорданов, в случай че в този момент се сформира кабинет, то той ще е двуличен и непоследователен, а Народното събрание сега е кастриран.

„ Бившите съдружни сътрудници, Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, нямат 121 гласа.
За да има държавно управление, то би трябвало да е с присъединяване на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Трите образуват болшинство от 130 гласа.
ГЕРБ-ДПС могат да създадат държавно управление и с гласовете на Българска социалистическа партия, тъй като последните са най-склонни на всевъзможни акробатични номера в името на властта. В този случай ще има кабинет, без значение дали той мине през мандата на Стефан Янев и е опакован като експертен, всемирен или космически, само че вътре ще е подсилен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, на Янев и… слагаш Българска социалистическа партия “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР