В един момент всяко каране на кабриолет приключва и започва

...
В един момент всяко каране на кабриолет приключва и започва
Коментари Харесай

Кабриолетът - за да нямат шанс крадците!

В един миг всяко каране на кабриолет завършва и стартира търсенето на място за паркиране. За да не стане откритият автомобил лесна плячка за крадците, застрахователите от HUK Coburg поучават водачите на кабриолети да внимават къде паркират. Почти 2,2 милиона кабриолета се движат по пътищата на Германия (KBA), а по автомобилни застраховки се заплаща съвсем 2,2 милиона евро всяка година за откраднати кабриолети или за обири от кабриолет.

В последна сметка мястото за паркиране взема решение дали горната част на колата може да остане отворена или би трябвало да бъде затворена. Собствениците на коли със заключващ се индивидуален гараж могат решително да не помнят за покрива на кабриолета, когато паркират колата си там.

Повече внимание изискват подземните паркинги, които са свободно налични за доста хора. Тук важат същите правила като на пътя - в случай че паркирате кабриолета си, с цел да вземете бързо нещо, можете да го оставите отворен. Но в случай че паркирате за няколко часа, би трябвало да пандизите покрива. Същото важи и за пътувания до страни, където колите се крадат изключително постоянно, като Италия или Полша.

Почитателите на отворените горнища не би трябвало да оставят чанти, мобилни телефони или други сходни в колата. Постоянно инсталирани или прикрепени елементи като бордовата електроника или системите за подкрепяне на автомобила или информационно-развлекателни системи също са застраховани отчасти. Пипне ли ги апаш, поражда въпросът къде и какъв брой време е била паркирана колата.

Шофьорите на кабриолети, които ги затваряти, в никакъв случай не могат да сбъркат, когато става въпрос за застрахователно покритие. Ако оставите отворена машината и по нехайство допуснете кражбата й, би трябвало да се съобразите с следствията.

Възможно е застраховката отчасти каско да не покрива цялостния размер на вредите. Има и доста прагматична причина за затворен покрив – не се постанова сушенето на седалките и пода след пороен дъжд, което е доста по-малко занимателно от разходка с кабриолета в прекрасен летен ден.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР