В две отделни заседания Апелативният съд във Варна остави в

...
В две отделни заседания Апелативният съд във Варна остави в
Коментари Харесай

Холандци, задържани за контрабанда на множество прекурсори, остават в ареста

В две обособени съвещания Апелативният съд във Варна остави в ареста двамата холандски жители, които са арестувани за контрабанда на повече от 16 тона прекурсори, оповестиха от пресслужбата на съда. Холандците апелираха определението на Окръжния съд в града от предходната седмица, с което бяха доказани ограниченията им за неотклонение " задържане под стража ".

Пресслужбата на съда напомня, че двамата чужденци са обвинени по досъдебно произвеждане по тази причина, че в интервала 26 януари 2017 до 16 март тази година, в изискванията на продължавано закононарушение са осъществявали контрабанда на три типа прекурсори с общо тегло 16.222 тона. Те са в ареста от началото на юни тази година, откакто бяха упрекнати, че в съучастничество посредством подправени документи внесли на три пъти през митнически пункт Варна-Запад без разрешението на митническите управляващи прекурсори за произвеждане на амфетамини. Контрабандата тръгвала с кораби от Китай и Латинска Америка, само че не била предопределена за Варна. Прекурсорите били декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Според съда, гласните и писмените доказателства, в това число и тези, събрани посредством СРС, водят и до обосновано съмнение, че холандските жители са съпричастни към действието, за което се проверяват. Престъплението е тежко по смисъла на закона и за него се планува наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200 000 до 300 000 лв., напомнят от пресслужбата на съда.

Определенията на съда не подлежат на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР