В две отделни съдебни заседания днес, състав на Варненския апелативен

...
В две отделни съдебни заседания днес, състав на Варненския апелативен
Коментари Харесай

До 15 г. затвор очакват крадците на жп релсите във Варна

В две обособени правосъдни съвещания през днешния ден, състав на Варненския апелативен съд удостовери първичния арест на Йордан Димитров от Девня и на Кирил Димитров от Варна, привлечени като обвинени по тази причина, че развалили железопътни релси и откраднали елементи от жп оборудване.

В края на предходната седмица Варненският областен съд откри всички учредения, планувани от закона и задържа под стража двамата мъже. Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 27 март 2018 година във Варна, при изискванията на рисков рецидив за Йордан и в съучастничество по сред си, с ножица за арматурно желязо лишили 4 захранващи съединители на осми коловоз и стрелка на сектор " Гара Варна “, на обща стойност 200 лв.. Престъплението е тежко, по смисъла на закона и за него се планува наказване “Лишаване от независимост “  от 3 до 15 години. На същата дата и на същото място, още веднъж в съучастничество двамата развалили стоманен път на сектор " Гара Варна “ и уреди към него, като срязали захранващи съединители на осми коловоз и стрелка на сектор " Гара Варна “ и с това основали заплаха за живота на мнозина. За това действие наказването е затвор от 5 до 15 години.  Двамата мъже били разкрити и арестувани от органите на реда.

Днес втората правосъдна инстанция показа всички заключения на Оценка за съвместимост – Варна, свързани с съществуването на обосновано съмнение за съпричастието на двамата обвинени към незаконните действия. Въпреки късия интервал от време, проверяващите са събрали задоволително доказателства, които удостоверяват първичното съмнение за незаконните действия. Намерени са ножицата за рязане, части релсови съединители и торба, в която двамата мъже сложили окрадените  отрязани съединители с друга дължина.

Апелативният съд показа и основанията на първоинстанционния съд, че е действителна заплахата всеки един от обвинените да извърши закононарушение. Мъжете се устоят със събиране и предаване на вторични първични материали на пунктове за изкупуване на метали, като по този метод набавяли средства, нужни им за закупуване на наркотични субстанции. Въпреки, че Йордан е направил признания, има непрекъснат адрес, той ще остане в ареста, тъй като за него това действие е при изискванията на рисков рецидив

Определенията на Варненския апелативен съд, с които бе доказан първичния арест на Йордан Димитров и на Кирил Димитров, привлечени като обвинени по тази причина, че развалили железопътни релси и откраднали елементи от жп оборудване са дефинитивни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР