В две Галактики са открити признаци на свръхнапреднали извънземни цивилизации

...
В две Галактики са открити признаци на свръхнапреднали извънземни цивилизации
Коментари Харесай

В две Галактики са открити признаци на свръхнапреднали извънземни цивилизации

В две Галактики са открити признаци на свръхнапреднали извънземни цивилизации …Екип от откриватели проучва 21 Галактики с високи равнища на радиация в междинния инфрачервен диапазон. За тяхна изненада те откриват, че радиацията на четири от тези Галактики е усилена с коефициент 10.Две от тях са обяснени с естествени процеси, а другите две остават необяснени.Двете далечни Галактики може да са дом на мощно напреднали извънземни цивилизации. И в двете са открити следи от необикновена интензивност, което може да демонстрира съществуването на извънземна цивилизация от III Тип по Скалата на Кардашев.Един от най-задаваните въпроси от човечеството е: „ Сами ли сме във Вселената? “.
Колкото по-дълбоко се вглеждаме във Вселената, толкоз повече Галактики откриваме. Към 2022 година откривателите пресмятат, че в следената Вселена има повече от два трилиона Галактики.В нашето схващане за Космоса и броя на Галактиките, зародили от началото на нашата Вселена преди 13,7 милиарда години, галактическият телескоп Хъбъл е от първостепенно значение.Едно от най-дълбоките изображения на Космоса е така наречен “екстремно надълбоко поле на Хъбъл “. Това изображение разкрива най-тъмните и най-далечни Галактики, виждани в миналото, и разрешава на специалистите да погледнат по-далеч от всеки път.

 Ултра дълбокото поле на Хъбъл е изображение на дребна повърхност от пространството в съзвездието Форнакс, основано благодарение на данни от галактическия телескоп Хъбъл от 2003 година и 2004 година То разкрива хиляди Галактики, както близки, по този начин и доста далечни, което го прави най-дълбокото изображение на Вселената правено в миналото.
Ултра дълбокото поле на Хъбъл е изображение на дребна повърхност от пространството в съзвездието Форнакс, основано благодарение на данни от галактическия телескоп Хъбъл от 2003 година и 2004 година То разкрива хиляди Галактики, както близки, по този начин и доста далечни, което го прави най-дълбокото изображение на Вселената правено в миналото.Но даже и с тази фотография на към 5500 Галактики, ние сме надалеч от разбирането на броя на Галактиките в нашата Вселена.Сами ли сме във Вселената? Въпреки, че през днешния ден не може да се отговори сигурно на този въпрос, може би сме покрай това да го разберем.Изследователят Хонгинг Чен и неговите сътрудници от Китайската национална астрономическа обсерватория сканират част от северното небе. Целта им е да видят къде тъкмо в тази област има признаци на свръхнапреднали извънземни цивилизации.От 21 Галактики, които са изследвали, две от тях се открояват с аномални характерности.Резултатите от тях са показани в изследване, оповестено в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.Вселената е в действителност гигантска. Като се имат поради разнообразни фактори, като възрастта й, броят на звездите и Галактиките, би било самоуверено да се счита, че Земята е единствената планета, където е зародил животът.Може би някъде в далечна Галактика, не толкоз сходна на Млечния път, е зародила цивилизация, която се е развивала в продължение на милиони години и е надминала даже най-големите ни достижения във връзка с технологиите.За да разберем какъв брой напреднала може да бъде евентуална извънземна цивилизация, използваме Скалата на Кардашев, създадена от астрофизика Николай Кардашев през 1964 г.Тя ни разрешава да разберем какъв брой софтуерно напреднала е хипотетична извънземна цивилизация въз основа на количеството сила, което употребява.Скалата включва три типа цивилизации:Цивилизации Тип I: това е евентуална цивилизация, която е задоволително софтуерно напреднала, с цел да употребява цялата сила на родната си планета.Цивилизация Тип II: тази цивилизация би могла да употребява силата на цялата Слънчева система, нейното Слънце и планетите.Цивилизация Тип III: тази евентуална цивилизация е достигнала такова равнище на софтуерно развиване, че може да употребява силата на цялата Галактика.Четете още: Земляните – част от зоопарка на извънземнитеЦивилизация Тип III може елементарно да употребява многото звезди на своята Галактика като източници на сила, като построява хипотетични мегаструктури, наречени Сфери на Дайсън. По този метод една цивилизация би могла да събере цялата сила, създадена от звезда.

 Сфера на Дайсън
Сфера на ДайсънТака, употребявайки хиляди, а не милиони звезди в своята Галактика, цивилизация Тип III може да задоволи възходящите си енергийни потребности, което ще й разреши да се развива по-нататък и да изследва Вселената.Ако цивилизация Тип III сложи Сфери на Дайсън към доста от звездите си в родната си Галактика, евентуално бихме могли да открием следи от тях.Това кара Чен и съавторът Майкъл Гарет да употребяват радиотелескопа LOFAR, с цел да търсят всеки инфрачервен сигнал, който би показал съществуването на такива мегаструктури.Те откриват 21 Галактики с високо приблизително инфрачервено лъчение, само че четири от тези Галактики имат 10-кратно нарастване на излъчванията.Чен споделя:„ Две от тях са разпознати като естествени източници – едното е интензивно галактическо ядро, а другото – звездообразуваща Галактика, което значи, че тяхното прекалено лъчение в междинната инфрачервена област е резултат от разнообразни механизми.Не знаем повода за високото съответствие на междинното инфрачервено лъчение на другите две. “Пред онлайн списанието InVerse Чен изяснява:„ Радио и инфрачервените излъчвания от всяка Галактика корелират едно с друго. Излъчването на Галактиките предава информация за своята топлота през инфрачервения набор. Като част от търсенето на нещо, което наподобява на извънземни изгорели газове, дуото изследва междинния и далечния инфрачервен набор. “Цивилизация Тип III ще създаде ненужно приблизително инфрачервено излъчване заради отпадна топлота в средата на инфрачервеното излъчване, което ще повлияе на корелацията.От 21 Галактики две се открояват и са вероятни Галактики-домакини за извънземни цивилизации Тип II. И в двете Галактики откривателите не съумяват да схванат какво е предизвикало експлоадирането на радиация в междинната инфрачервена област.Макар, че извънземните цивилизации може да са „ виновникът “, не могат да бъдат изключени други естествени пояснения, като да вземем за пример извънредно висока скорост на формиране на звезди или извънредно блестящо галактическо ядро.Галактиките ILT J134649.72+542621.7 и ILT J145757.90+565323.8 евентуално ще бъдат оценени в близко бъдеще. В своя документ Чен и сътрудниците му заключават, че и двете Галактики „ заслужават в допълнение изследване “.Остава да разберем дали тези Галактики са дом на мощни и напреднали извънземни цивилизации. Бъдещи проучвания и наблюдения в разнообразни спектри може да ни оказват помощ да отговорим на един от най-големите въпроси, на които нашият тип до момента не е съумял да отговори …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР