В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се

...
В двадесет и трети лунен ден се препоръчва да се
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – сряда – 23.02.2022

В двадесет и трети лунен ден се предлага да се понижи яденето, тъй че е целесъобразно да се изостави месото, само че можете да ядете млечни артикули. Не се предлага преяждане, в противоположен случай може да се чакат проблеми със стомашно-чревния тракт.

Допустимо е да изпечете чийзкейк с извара и ядки, да се подготвят десерти с извара, да се подправят салати със заквасена сметана. Изварата и сирената са изключително потребни.

Препоръчително е да се откажете от кафето и чая през днешния ден, по-добре е да замените всички питиета с мляко. Не би трябвало да се пие алкохол, да се пушат цигари. За хората, склонни към наднормено тегло, е по-добре да изключат тестените произведения.

Ако вашият метод на живот разрешава, организирайте си един ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизнеспособност, с цел да се бори с външни неподходящи фактори и да го товарим с тежка храна. Но в случай че задачата ви е намаляване, денят е безпристрастен за това. Усилията ви в тази област няма да бъдат напразни, само че не трябва да очаквате поразителни резултати.

МЛЕЧНА МУСАКА

Продукт и: 300 г макарони, 100 г краве масло, 50 мл прясно мляко, 50 г брашно, 3 яйца, 50 г кашкавал, индийско орехче, черен пипер, сол.

Приготвяне : Сварете макароните в леко подсолена вода и ги отцедете. Залейте ги с 50 г сгорещено масло.

Запържете брашното с останалото масло, сипете млякото и сгъстете соса за 10 минути при непрестанно бъркане на слаб огън.

Прибавете подправките, разбъркайте и изсипете макароните.

Разбийте яйцата с малко сол и половината от кашкавала като за омлет. В намаслена тавичка изсипете слой макарони, залейте с половината яйца, отново макарони и от горната страна останалите разрушени яйца.

Наръсете с останалия кашкавал и запечете до златисто в гореща фурна.

Любопитно : Много преди раждането на Исус, гърците и етруските произвеждали и консумирали първите типове " макаронени произведения ". Първите исторически обстоятелства за съществуването на нещо сходно датират от първото хилядолетие прочие н. е. при гръцката цивилизация.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР