В два последователни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и

...
В два последователни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и
Коментари Харесай

Личност на годината 2023: Номинация за доц. Владимир Корновски - лекарят на световно ниво, който избра Бургас пред Варна, за да лекува сърца

В два поредни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска, които молят да разкажем за професионализма на кардиохирурга и екипа му в болница " Сърце и Мозък "

Доц. Владимир Корновски неслучайно е определян като корифей в кардиохирургията, от 2019 година той управлява екипа си в „ Сърце и Мозък " и е оказал помощ на стотици признателни пациенти

В два поредни дни получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска –близки на двама пациенти на доцент Корновски –, които молят да разкажем за професионализма на кардиохирурга и екипа му в болница „ Сърце и Мозък "

Доц. Владимир Корновски, който оглавява отделението по кардиохирургия в „ Сърце и Мозък “ в Бургас от началото на ноември 2019 година, получи номинация за „ Личност на годината 2023 “ от признателни пациенти.

В два поредни дни в редакцията на „ Флагман “ получихме писма от Красимира Гълъбова и Мина Джугларска, които молят да разкажем за професионализма на експерта и екипа му. В Бургас ползват медицина на международно равнище, а в отделението по кардиохирургия лекуват сред 700 и 800 пациенти годишно.  

.„ Абсолютно предан доктор и човек с огромно Ч и златни ръце. Много са позитивните мнения за него, на хиляди фамилии е върнал околните хора вкъщи. А животът е единствено един. Скромен експерт, иноватор в актуалната кардиохирургия, предан 24 часа на човешките животи “, пише до Флагман.бг Красимира Гълъбова.

„ Доц. Владимир Корновски, кардиохирургът, който е на международно равнище в своя професионализъм, дружно със своя екип направиха 12-часова интервенция на брачна половинка ми Васил Джугларски. Отговаряше с самообладание на всичките ми лаишки въпроси, оказа помощ за възобновяване на брачна половинка ми и с помощта на него фамилията ми посрещна щастливи Коледа и Нова година. Няма думи, с които да опиша благодарността си “, написа ни и Мина Джугларска.
 Доц. Владимир Корновски стана " Лекар на Бургас " през 2020 г.
Репортер на Флагман.бг откри доцент Корновски по време на дежурство в „ Сърце и Мозък “. Въпреки натоварения график лекарят ни отдели няколко минути, в които личеше, че не обича доста да приказва за себе си.

В отделението, което той управлява, покриват цялата гама на сърдечната хирургия, като се изключи трансплантации на сърце и вродени сърдечни пороци при дребни деца, за което има специфични центрове.

В практиката си доцент Корновски не не помни пациентите, които са пристигнали за незабавна хирургична намеса или с наложителен кардиологичен проблем. Там за нас са най-големите провокации и в никакъв случай не знаеш по какъв начин ще приключат, споделя лекарят.

Спомня си ясно и Васил Джугларски, чиято интервенция дефинира като една от най-тежките за цялата минала година.

„ Малко преди Коледа той пристигна с дисекация на аортата. Първоначално го подготвяхме за хибридна процедура – посредством ендоваскуларно лекуване с слагане на стент и хирургично протезиране на част от аортата. В процеса на уточняване и подготовка на пациента за интервенцията положението му внезапно се утежни и се наложи по неотложност да влезем в операционната. Затова организирахме цялата намеса извънредно по хирургичен път и се наложи да се протезира възходящата аорта, аортната дъга, част от низходящата аорта и съдовете, които отиват към главата, да се реимплантират в протезите – а това е трудоемко и времеемко. Тези интервенции са свързани с извънредно висок риск. За благополучие всичко беше наред и пациентът се прибра жив и здраввкъщи при фамилията си “, обясни доцент Корновски стадиите, през които е минала интервенцията на бургазлията.




 Доц. Корновски изпраща с коледни дарове свои признателни пациенти - Димитър Иванов (77 г.), Димитър Марчев (71 г.) и Атанас Жишен (71 г.) в часовете преди Бъдни вечер
Като най-важното професионално събитие за екипа му през 2023 година той дефинира гостуването на проф. Тиери Карел от Швейцария, който е световнопризнат експерт в кардиохирургията и детската кардиохирургия.




 Корифеят в хирургията от Швейцария проф. Тиери Карел в " Сърце и Мозък " дружно с доцент Владимир Корновски и доктор Йордан Красналиев
Разликата сред Бургас и Варна

Бургас доста ми харесва, той е много по-спокоен  от Варна. Хубав, поддържан, вижда се, че доста се работи за Бургас и за бургазлии.

През 2020 година по време на коронавирус пандемията доктор Корновски става „ Лекар на Бургас “, а от години  името му е сред  лекарите, на които българите имат вяра.



„ Много съм признателен за тези награди и съм уверен, че би трябвало неизменност и почитание към пациента  , с цел да се защитят. Признанието в очите на пациентите, доверието и дълбоката връзка посред ни са  най-голямата премия за нас. ", споделя доцентът.
 Част от екипа на доцент Владимир Корновски в " Сърце и Мозък " по време на Конгрес по кардиохирургия
Владимир Корновски е роден във Варна през 1974 година в фамилията на лекари

Доц. Владимир Корновски приключва медицина в МУ Варна. Има над 20 годишен опит като хирург.  От 2003 година е помощник към катедрата по хирургични заболявания на МУ Варна, а от 2018 година и към катедрата по сърдечносъдова хирургия и ангиология. Придобива просветителна и научна степен „ Доктор “.

Експертизата му включва цялостната гама от кардиохирургични интервенции,  с необикновен фокус върху използването на техниката на миокардна реваскуларизация на биещо сърце, както и мини-инвазивната методика за миокардна реваскуларизация – MIDCAB.

Владее френски и британски език. Участва в обучителни стратегии, голям брой специализации и кардиохирургични конгреси в Германия, Франция, Италия, Белгия и Англия.
 Част от екипа на доцент Корновски пред операционния блок в " Сърце и мозък "
Всеки жител – самостоятелно, организация или група от наши читатели могат да създадат номинации на електронната ни поща . до 16 януари 2024 година, вторник.

Условието е участникът да живее в Бургаска област, да е роден тук или да е направил своето положително дело на бургаска територия, да не е бил номиниран за миналата година. Всяка една кандидатура ще бъде прегледана в детайли от способеното жури. При изпращането на данните за присъединяване, прилагайте  биография и къса обстоятелствена част за какво точно този човек заслужава да бъде отличен с огромната премия. Тя е единствено една и няма подтитли.

От 00.01 часа на 17 януари 2024 година, сряда, до среднощ на 27 януари 2024 година, събота, ще се организира интернет гласуването, което ще е с 50% тежест при изчисляването на крайния резултат.

Останалите 50 % ще се оформят от вота на способеното жури, в което са включени членове с неоспорим престиж – от разнообразни институции, сектори и организации. То ще бъде управлявано от ръководителя на Районната изборна комисия – в мандат, компютърният експерт Атанас Сиреков – внук на именития бургаски кмет Атанас Сиреков, умрял при осъществяване на длъжностен дълг (1936-1939), както и член от редакцията на Флагман, посочен от шефа ѝ г-н Веселин Василев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР