В два дни 327 млади инженери от Техническия университет –

...
В два дни 327 млади инженери от Техническия университет –
Коментари Харесай

Отличничка от ТУ Пловдив започна работа в немска фирма

В два дни 327 млади инженери от Техническия университет – филиал Пловдив облякоха тоги и сложиха четириъгълната шапка с пискюл на празника, с цел да получат дипломите си за приключено обучение. Сред випускниците бяха и задгранични студенти от Турция и Гърция. Оценката на шефа на Техническия университет – филиал Пловдив проф. доктор Въльо Николов е, че резултатът от образованието на студентите е обичайно доста добър, тъй като всички към този момент работят на определени от тях позиции в индустриални и софтуерни компании, където имат опция за сполучлива кариера.

Първенците на випуск 2021 са трима: за просветителна степен бакалавър Стела Стойкова от компетентност " Индустриално инженерство “, а при магистрите шампионата е споделено сред Нина Гърдева и Екатерина Златарева, които приключват с цялостно отличие следването си. Инж. Гърдева е второ потомство механически експерт, тъй като нейният татко е приключил също в Техническия университет – филиал Пловдив.

Първенец на випуск 2021 инж. Нина Гърдева е от специалността " Компютърни системи и технологии “. Тя приключва с триумф от следването цялостен Отличен 6,00. Инж. Гърдева: " Днес си върша равносметка, че напъните, които поставих по време на следването, си заслужаваха. Знанията към този момент са ми потребни в моята работа. Започнах кариерата си в немска компания, която написа програмен продукт за галактически апарати. Имах такава дисциплинираност в университета и бях готова. Работата ми е забавна и това за мен е най-важното “.

Резултатите на абитуриентите от факултет " Машиностроене и уредостроене “ се оказват по-добри спрямо предния випуск, изясни проф. доктор Въльо Николов Николов. 106 млади инженери са приключили постоянно седем бакалавърски специалности на факултета, 23 са приключилите задочно и 45 са приключили магистърска степен също по седем специалности – общо 174 инженери към този момент са в промишлеността на България.

Доцент доктор Георги Ганев – началник на факултет " Електроника и автоматика “ също разгласи извънредно високи резултати на студентите от випуск 2021. Средният триумф на завършващите магистърска степен на обучение е Отличен 5,63, като 27 от общо 55 дипломирани студенти са отличници. Успехът на бакалаврите е Много добър 5,26 с 17 отличници от 98 дипломирани млади инженери.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР