В духа на мотото “Умно управление на натрупаната енергия“ японците

...
В духа на мотото “Умно управление на натрупаната енергия“ японците
Коментари Харесай

Запознайте се с Honda Mobile Power Pack

В духа на мотото “Умно ръководство на насъбраната сила “ японците от Honda ще показват за първи път серийната версия на системата Honda Mobile Power Pack. Тя се състои от акумулатори, устройства за зареждане и разреждане и атомна станция (70 mPa Smart Hydrogen Station - SHS), която генерира и обезпечава водород под високо налягане. С този мобилен силов пакет Honda желае да обезпечи рационално оползотворяване на генерирана от естествени източници силата при ниски равнища на въглеродни излъчвания, като тя се акумулира и съхранява, само че се употребява единствено при нужда. Ето и по-конкретно защо иде тирада.

Honda Mobile Power Pack
Предвиденият за всеобщо произвеждане елемент е с акумулатори, които можете да сменяте. Съхранява генерираното от възобновими източници на сила електричество и зарежда дребни домове и компактни електрически транспортни средства.

Зарядната станция Honda Mobile Power Pack Exchanger Concept
Зарядната станция Honda Mobile Power Pack Exchanger е способна да зареди по едно и също време няколко устройства от силовия пакет Honda Mobile Power Pack и подменя старите силови пакети. Едновременно с това стабилизира притока на сила в пиковите часове на консумация на електричество.

Зарядно-разрядно устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply Concept
В композиция с мобилния силов пакет Honda Mobile Power Pack, зарядно-разрядното устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply ще да бъде от изгода във всекидневието ни в редица случаи. Например може да бъде употребено като спешен източник на сила или даже като напълно регулярен подобен в зони, които не са електрифицирани.

Водородната станция Smart Hydrogen Station(SHS) Concept - 70MPa
70-мегапикселовата идея SHS генерира, съхранява и доставя водород под високо налягане към транспортни средства, функциониращи с горивни кафези. 70MPa SHS Concept стана първата в света атомна станция, оборудвана с електролизатор с високо диференциално налягане, с цел да освободи водород, генериращ налягане от 82MPa (при пълнене то е 70MPa). Honda планува да пусне в продажба това откритие, което включва по този начин наречения Power Creator, истинският електролизатор с високо диференциално налягане, при който не е нужен компресор и по този метод продуктът е с компактни размери. Устройството добива водород посредством водна електролиза и употребява електричество, генерирано от голям брой източници, множеството от които – възобновими.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР