В Дубровник, където е за форума 16+1, премиерът Борисов коментира

...
В Дубровник, където е за форума 16+1, премиерът Борисов коментира
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Новите изтребители Ф-16 ще бъдат купени максимално бързо

В Дубровник, където е за форума " 16+1 ", министър председателят Борисов разяснява опцията до 10-и май да бъде подписано авансово съглашение сред България и Съединени американски щати за закупуването на нови 8 изтребителя Ф-16, а договорката да мине през Парламента до края на лятната му почивка. Премиерът даде обещание изтребителите да бъдат закупени незабавно, щом договорката стане факт.


По думите на премиера, той е забранил да му се рапортува за съответния ход на договарянията. Той отговарял единствено за рамката. Както е заречен на президента Радев и ВВС-летците ни - нови самолети ще бъдат купени оптимално бързо.

Бойко Борисов, министър-председател: Парите сме отделили и сега, в който стане факт договорката, тогава влизаме незабавно, актуализираме бюджета с тази сума и плащаме. Така че по отношение на по кое време, какъв брой и по какъв начин - аз съм заречен да бъде бързо. Да не протакаме и по тази причина в моето схващане е, че преди Парламентът да излезе във почивка, без значение, че някои са почивка много време и не работят, да приключим и да дадем на нашите летци най-хубавото, което има.Бойко Борисов: Те желаят най-висока цена, ние желаеме най-ниска. Те желаят оптимално надалеч във времето, ние желаеме незабавно и въз основата на това, когато пристигна да беседвам аз с президента Тръмп, надлежно ще ви приказвам какъв компромис съм подготвен да приема и какъв не.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР