В другия край на класацията са жителите на Швеция, от

...
В другия край на класацията са жителите на Швеция, от
Коментари Харесай

За 81% от българите жената трябва да е домакиня

В другия завършек на класацията са жителите на Швеция, от които едвам 11% считат, че най-важната роля на дамата е да гледа фамилията.

В целия Европейски съюз 54% считат, че не това е най-важната роля на дамата. Също по този начин 81 % от българите считат, че най-важната роля на мъжа е да печели пари, спрямо Швеция, където едвам 10 % разсъждават по същия метод.

България попада и в челната четворка на общества, които считат, че е по-вероятно дамите да взимат решения, основани на страстите си – 83% са дали отговор с „ да”, което е равно на данните за Чехия и Словакия.

За 62% от българите е задоволително мъжете да плачат, което е най-ниският % в Европейски Съюз. На противоположното мнение са 32%. Отново на срещуположния полюс е Швеция, където за 99% от интервюираните е задоволително мъжете да плачат, а за едвам 1% - не е.

Според изнесените данни България е преди всичко по полови стандарти в Европейски Съюз. Склонността към полови стандарти е най-ниска в Швеция (3%), Дания (4.4%) и Холандия (4.6%). Колкото по-на изток отиваме, толкоз повече се повишава показателят за полови стандарти, сочи изследването на Евробарометър.

Полово тъждество в политиката и на работа

Голяма част от българите считат, че в политиката у нас е реализирано полово тъждество. 64% от нашите сънародници са дали отговор с „ да” на този въпрос. С най-голям % в това отношение са дали отговор жителите на Дания – 75%.

Любопитно е, че в другата прекаленост, на последно място, се намира Франция. Едва 32% от популацията счита, че в политиката в страната е реализирано полово тъждество. След тях са Унгария – 35%.

Българите отговорят позитивно и на въпроса дали има полово тъждество в работната среда у нас – 67% са дали отговор позитивно на този въпрос. В дъното класацията тук още веднъж са французите, от които 29 на 100 считат, че има полово тъждество на работното място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР