В доста тежка ситуация изпаднал Ники Илиев покрай филма Нокаут

...
В доста тежка ситуация изпаднал Ники Илиев покрай филма Нокаут
Коментари Харесай

Ники Илиев най-после проговори за развода със Саня

В много тежка обстановка изпаднал Ники Илиев около кино лентата " Нокаут или всичко, което тя написа ", чиято премиера бе през януари 2018г. Режисьорът и сценарист на лентата заседнал в задължения дотам, че бил даден на съдия-изпълнител. Междувременно, таман тогава той се разделял с актрисата Саня Борисова, с която се срещат на фотосите на сериала " Забранена обич " по Нова тв и подписват брак през 2012 година Както постоянно, Ники Илиев не издаде аргументите за разлъката, само че пък я причисли към сложния си интервал.

" Бях в безспорна дупка тогава. И в персонален проект бях. Тогава се развеждах ", показа Ники в " При Тото ", влога на Йонислав Йотов-Тото от група " СкандаУ " в Youtube. Режисьорът, който е и артист, описа за пътя към неуспеха си, както и за този, който го отвел до триумф и несъмнено, погашение на задълженията му.

Ники Илиев желал да съчетае бокса и музиката, които доста харесва, в един филм. Така се появила концепцията за " Нокаут ". " И не ме интересува дали след това хората ще го гледат. Те и не го гледаха доста. Казах си, че ще направя това, което мен ме кефи ", показа той. И го направил. Финансовите усложнения почнали откакто сбъднал и друга своя фантазия, която била да снима в Ню Йорк, Съединени американски щати.

До преди този момент някак се справяли да се вместят в бюджета на кино лентата " Нокаут ". Ники Илиев дори персонално се заел с подготовката на Гари Дордън, прочут с ролята си на Уорик Браум в сериала " От мястото на престъплението ". Американецът трябвало тренира ММА, тъй като във кино лентата на Ники Илиев има доста бойни подиуми, както и да умее да свири на китара. Агентът на Гари намерил най-хубавият координатор на каскади във Франция, който работил по " Taken ", прочут у нас със заглавието " Твърде персонално ", със звездата Лиъм Нийсън, както и по " Люси " със Скарлет Йоахансон, на режисьора Люк Бесон.

Ники Илиев опитал да изясни на сътрудника на Гари Дордън, че това предложение му звучи като доста пари, а става дума за ниско бюджетен български филм. Не се притеснявай, обади му се, отвърнал му сътрудникът. Ники го направил и получил офертата 9000 евро на месец. Младият режисьор звъннал отново на сътрудника и предложил Гари да се приготви в България. Ники щял да го тренира. Така и станало. Всеки ден режисьорът водел Гари Дордън да тренира в " Славия ", по-късно го водил да пее. После отново упражнявали вечер. " Е, тогава ми станаха бели ръцете, апропо, от стрес. От това се появи витилигото. Защото ти си в обстановката: Ок, имаме тука 300-400 хиляди лв., но има късмет нещата да не се получат и най-вероятно доста хора ще ме съдят по-късно ", показа някогашния манекен.

Сериозните отговорности натрупал около фантазията си да снима в Ню Йорк. Ники Илиев отпътувал за Съединени американски щати с екипа на кино лентата, в това число и брачната половинка си Саня, тогава към момента били дружно, която играе една от основните функции. В един миг парите свършили. Нашият воин имал кредитна карта и почнал да заплаща с нея за техника, за хотел, за други неща. Когато се прибрал в България, режисьорът се успокоявал, че ще откри пари. Само, че не съумял. Междувременно на 5 януари 2018 година била премиерата на кино лентата. След това бе показан на фестивали в чужбина, откъдето Гари Дордън има награди за артист. Тези достижения са отразени в България, където много се говореше за кино лентата. На режисьора обаче евентуално никак не му е било до успех в този миг. " Започват да ми звънят от банката, аз стартирам да им затварям. Започват да ми звънят други хора, на които им дължа пари. Започвам да им затварям. В един миг ме дадоха на съдия-изпълнител ", споделя Ники Илиев.

Първоначалната му реакция напълно естествено, като при множеството хора, била да трансферира виновността за несгодите си. Обвинения, несъмнено, сипел единствено в мозъка си – към различен човек, който със свои неточности, съдействал за казуса, или пък на събитията. В един миг Ники преборил егото си. Осъзнал, че човек си търси извинения по какъв начин да не поема отговорност. Все отново той е режисьор, сценарист, та дори и взе участие във кино лентата. Кой да е отговорен?! В този интервал му помогнало знанието, което черпел от аудио книги. Така режисьорът намерил сили да загърби егото си, да не се поддаде на суматоха и да измисли верния метод към решение на проблемите си.

" В един миг бях подобен: " Добре, аз сега дължа пари на сума ти хора. Запорирали са ме отвред и така нататък Какво да направя по дяволите, с цел да се измъкна от тази обстановка? ". И хората в такива обстановки желаят да се измъкнат незабавно, да измислят някакво бързо решение ", показа Ники за пътя, към този момент към триумфа и изплащането на отговорностите си. Решил, че в случай че стартира всеки ден да подхваща стъпка в посока на това да направи нов филм, може нещата да се получат. Тогава към този момент се бил обадил на сътрудника си – артистът Башар Рахал. Започнали взаимна работа по кино лентата " Завръщане ", който се оказал и завръщане за Ники Илиев.

Всеки ден Ники Илиев писал по най-малко една страница от сюжета. Той и Башар работели всекидневно по плана – позвъняване до възможни спонсори, намиране на техника и всичко останало, което трябвало да се свърши. Ники Илиев помни датата на всеки триумф по този път. На 1 декември 2018г. той почнал да написа сюжета на кино лентата " Завръщане ". На 5 февруари 2019 година бил подготвен с първия вид на сюжета. На 3 юни 2019 година, след всеки ден позвънявания, Ники и компания били събрали 505 хиляди лв. за бюджета на кино лентата. На 18 октомври 2019 година била премиерата на кино лентата, а през декември Ники Илиев платил безусловно всичките си задължения.

Режисьорът осъзнал, че трудностите, които е трябвало да преодолее, са били за негово положително. Направил филм, провалил се по някакъв метод, изгубил извънредно доста пари, само че пък научил доста. Например, разкрил, че в действителност не е поемал отговорност за доста неща. " Не съм бил брачният партньор, който е трябвало да бъда с жена ми, примерно. Не съм си продуцирал филмите, както би трябвало. Направил съм десетки неточности. В един миг осъзнаваш какви са проблемите, преглъщаш си егото и си казваш: " Дай да се концентрираме върху пътя, който може да стане ". Значи е добре, че се е случило това ", разсъждава Ники Илиев.

Днес режисьорът, който на 10 октомври навърши 40-тия си празник, е добре. Няма проблеми. Има " някакви пари ", както се изрази, оправя се, само че пък сякаш в това умерено време няма кой знае каква мотивация, а " тогава бил до стената ". Напрежението очевидно постоянно води до по-голяма работливост. " В стоицизма това споделят: каквото се изпречи на пътя ти, може да ти е новият път ", споделя Ники Илиев знанието, което почерпил от книги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР