В документи на Министерството на образованието на Руската федерация, които

...
В документи на Министерството на образованието на Руската федерация, които
Коментари Харесай

Русия създава система за превъзпитание на украински деца

В документи на Министерството на образованието на Руската федерация, които публицистите от самостоятелното издание са прегледали, се споделя, че " превъзпитанието " на украинските малолетни би трябвало да стартира още от момента на извеждането им от страната. Един от препоръките, който дават създателите на въпросната методология, е да се споделя на децата, че родителите им са мъртви и да им бъде внушавано, че те в никакъв случай няма да се върнат в родината си. Идеологическата обработка е планувано да продължи чак до завършването на учебно заведение, когато - съгласно съветските управляващи - у депортираните деца към този момент би трябвало да се е формирала " съветска еднаквост ".

Руските управляващи се опасяват от украинските деца

Служителите от Министерството на образованието обръщат толкоз огромно внимание на " превъзпитанието " на украинските деца, тъй като фактически се опасяват от тях, написа още " Медуза ", базирайки се на източник в министерството. Ето какво споделя той:

" В диалозите се прокрадва и мнението, че украинските деца са евентуални терористи. Та ние не сме идиоти - осъзнаваме, че Русия не е отишла в Украйна " с мир и с положително ". И че децата, които са били взети оттова и сложени във враждебна среда, могат да стартират да противодействат - да вземем за пример благодарение на техни родственици в Украйна... Задкулисно циркулират такива мисли, в това число на равнище ръководители ", твърди въпросният източник, представен от " Медуза ".

Освен това малко след началото на съветската инвазия по разпореждане на Владимир Путин беше основан Федерален център за работа с подрастващите под шапката на Министерството на образованието. Тази нова конструкция координира огромна част от извънучилищната идеологическа работа с децата и младежите, в това число в окупираните територии на Украйна. Центърът, в който се организират " патриотични семинари " и военни спортни игри, е основан " особено за украинските деца ", с цел да " заличи украинското им минало ", настояват източниците на " Медуза ".

Масово осиновяване на украински деца

Журналистите са проучили и отчети на съветското Министерство на образованието от първите девет месеца на 2023 година " по отношение на идентифицирането и настаняването на сираци и деца, останали без родителска грижа ". Там са разкрили доказателства за съществуването на стратегия за всеобщо осиновяване.

В тази връзка изданието напомня, че съветската отговорничка за правата на децата в Русия Мария Лвова-Белова, против която има издадена заповед за арест от Международния углавен съд в Хага, по-рано твърдеше, че руснаци не могат да осиновяват деца от окупираните територии на Украйна, което обаче звучи неуместно, тъй като излиза, че децата от Украйна се депортират, единствено с цел да бъдат върнати по-късно на роднините им.

Наблюдение на украински деца

Според Медуза Министерството на образованието следи зорко ориста на осиновените украински деца, изготвят се и отчети в случаи на гибел. Според тези документи през първата половина на 2023 година са умряли пет деца от окупираната част на Херсонска и Луганска област. Едно от децата се е самоубило, като аргументите за това не са посочени в документите.

Освен това съветските управляващи следят държанието на тези деца в обществените мрежи - посредством взаимен план на Министерството на образованието и Центъра за проучване и наблюдаване на младежката среда. Той разрешава да се отстрани анонимността на потребителите и да се " разпознават евентуални съперници на съветските управляващи ", по признанието на чиновници на просветното министерство.

" Това е Биг Брадър за подрастващи ", употребяващ електронни мрежи за съставянето на рискови профили на децата - за това дали съществува заплаха от самоубийство, тероризъм или екстремизъм, след което се алармира на съответните оператори, изяснява източникът на изданието.

Планове за основаване на " Министерство на сираците "

В следствието на " Медуза " се загатва и за желанията на Министерството на образованието да бъде основана нова федерална конструкция - " за поддръжка на фамилиите с деца, децата в сложни житейски обстановки и сираците ". Според източниците на изданието въпросното " Министерство на сираците " може да бъде управлявано от някогашната детска омбудсманка Анна Кузнецова, която на този пост се прочу с ултраконсервативните си изказвания. Предполага се, че задачата в действителност е всички украински деца да бъдат сложени под опеката на Кузнецова, споделят още от " Медуза ".

По данни на Киев до момента съветските управляващи евентуално са извели наложително към 20 000 деца от Украйна. Точният брой на депортираните деца е незнаен.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР