В доклада си за човешките права по света през 2017

...
В доклада си за човешките права по света през 2017
Коментари Харесай

САЩ: Съдебната власт в Македония не е независима и безпристрастна

В отчета си за човешките права по света през 2017 година държавният департамент на Съединени американски щати отбелязва, че правосъдната власт в Македония не е самостоятелна и безпристрастна, съобщи БГНЕС.
В прегледа наблюдаващите се стопират на това, че законът в Македония дава на обвинените право на контакт с юрист по техен избор, само че управляващите не постоянно ги осведомят вярно за тази опция и не постоянно им разрешават консултирането с юрист, преди да внесат обжалване.
„ Има случаи, когато полицията приканва обвинени и очевидци в полицейски сектори на „ информативни диалози “, без да ги осведоми за техните права и без наличието на юридически консултант “, написа в отчета.
Също по този начин е маркирано, че омбудсманът е получил две тъжби за случаен арест, а огромен брой случаи, в които са били забъркани висши фрагменти, от предходни години не са решени заради непрекъснати отлагания на процесите. „ Съдебната власт не демонстрира самостоятелност и безпристрастност, а съдиите са обект на политическо въздействие и корупция. Резултатите от доста правосъдни производства станаха предопределени, изключително в случаите, когато ответниците имаха отзиви или започнаха дейности против държавното управление “, се споделя в отчета на държавния департамент.
Недостатъчното финансиране на правосъдната система продължава да попречва дейностите на съда и успеваемостта.
Според годишния отчет на омбудсмана за 2016 година, вторият максимален брой цивилен тъжби (577 или 15 на сто), които са били получени от неговия офис, се отнасят до правосъдната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР