В Добричката община се открива първото средно училище, което ще

...
В Добричката община се открива първото средно училище, което ще
Коментари Харесай

В Добричко ще бъде открито първото средно училище

В Добричката община се открива първото приблизително учебно заведение, което ще отвори порти за новата образователна 2018-2019 година, оповестяват от кметската администрация за издадената заповед от министъра на образованието и науката.

С решение на общинския съвет Обединеното учебно заведение в село Карапелит се преобразува в Средно учебно заведение "Никола Вапцаров ". Новият статут на образователното заведение е късмет за всички възпитаници в Карапелит и околните села, в това число от най-бедните пластове и етническите малцинства, да не отпадат от просветителната система и да продължат образованието си до дванадесети клас, като придобият и професионална подготовка.

В учебното заведение към този момент е разкрита паралелка по специалността "Работник в хранително-вкусовата индустрия ", показват от общината. Училищната постройка в Карапелит е санирана, разполага с 12 добре обзаведени класни стаи и кабинети, физкултурен салон, спортни площадки и други.

В учебното заведение е обезпечена база за образование по осведомителни и информационни технологии, има и потенциал за професионално образование, означават от кметската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР